Ziņas medijiem

Aicinājums uz riteņu parādi "Visi uz ripuļiem!"

Vai Tu, Tava ģimene, darba vieta, izglītības iestāde atbalsta veselīgu dzīvesveidu un drošu velostāvvietu, Tu esi aktīvs velobraucējs? Tad Tev un Taviem draugiem ceturtdien, 22. septembrī, plkst.18.30 jābūt Rātslaukumā.

Rīgas domes Satiksmes departaments sadarbībā ar Latvijas Riteņbraucēju apvienību un SIA „Zaļā josta” Eiropas Mobilitātes nedēļas akcijas „Diena bez auto” ietvaros aicina uz riteņu parādi. 

Parāde sāksies plkst. 18.30 Rātslaukumā, kur pulcēsimies kopīgā parādē, lai dotos pa Kaļķu ielu, 11.novembra krastmalu, Bīskapa gāti, Herdera laukumu uz Doma laukumu. 

‍PIETEIKTIE DALĪBNIEKI LĪDZ ŠIM!

‍Parādē aicināti piedalīties visi, kam rūp veselīgs dzīvesveids, droša pārvietošanās pilsētas ielās ar kājām, velosipēdiem vai videi draudzīgiem transporta līdzekļiem.

Parādes mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību alternatīviem pārvietošanās līdzekļiem.

Parādē aicināti piedalīties māmiņas ar bērnu ratiņiem, uzņēmumi, kas atbalsta veselīgu dzīvesveidu, elektrisko transporta līdzekļu vadītāji (elektriskie velosipēdi, mopēdi, Segway), velokurjeri, velorikšas un alternatīvie transporta līdzekļi (velo mobīļi, trīsriteņi, ērmriteņi un citi braucamie uz riteņiem).

Parādes dalībnieki aicināti padomāt par vizuālo noformējumu, kā arī atraktivitāti, parādot pēc iespējas atraktīvākā veidā jūsu kolektīvu.

Parādē jau pieteikušies cilvēki ar kustību traucējumiem, kas ikdienā pārvietojas ratiņkrēslos, tādējādi norādot uz sabiedrības daudzveidību, kurai ir svarīga videi draudzīga pārvietošanās pilsētā. 

Lai parāde izdotos krāšņa un pievērstu sabiedrības un mediju uzmanību, riteņu parādes dalībnieki aicināti padomāt arī par vizuālo noformējumu un atraktivitāti.

Parādes noslēgumā Doma laukumā izveidosim lielu ripuli, kas simbolizē kopību un nepārtrauktu kustību.

Riteņu parādei Jūs varat pieteikties elektroniski pie Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciālistes Ilzes Dišleres elektroniski sūtot e-pastu: Ilze.Dislere@riga.lv 

Esi aktīvs un piedalies!

Citi jaunumi