Ziņas medijiem

ES iekšlietu un tieslietu ministru sanāksmes laikā Rīgā vietām ierobežos satiksmi

29. un 30. janvārī Rīgā notiks Eiropas Savienības iekšlietu un tieslietu ministru neformālā sanāksme. Lai nodrošinātu normatīvajos aktos paredzētos un starptautiskajā praksē pieņemtos ārvalstu amatpersonu aizsardzības pasākumus, no 28. līdz 30. janvārim Rīgā vietām tiks noteikti transportlīdzekļu un gājēju satiksmes ierobežojumi.

No 28. janvāra plkst. 22.00 līdz 30. janvārim plkst. 18.00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Valguma ielas posmā no Akmeņu ielas līdz Uzvaras bulvārim.

Nepieciešamības gadījumā īslaicīgi (uz dažām minūtēm) tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme:

- no 28. līdz 30. janvārim Kuģu ielas posmā no Trijādības ielas līdz Kuģu ielas ēkai Nr.15;

- 29. janvārī  Ziemeļblāzmas ielas posmā no Baltāsbaznīcas ielas līdz Kāvu ielai;

- 29. janvārī  no plkst. 08.30 līdz 09.30 un no plkst. 15.00 līdz 18.00, kā arī 30. janvārī no plkst. 08.30 līdz 09.30  un no plkst. 15.00 līdz 17.00 Mūkusalas ielas posmā no Akmens tilta līdz Akmeņu ielai, Akmeņu ielas posmā no Mūkusalas ielas līdz Jelgavas ielai un Uzvaras bulvāra posmā no Valguma ielas līdz Akmens tiltam;

- 29. janvārī Akmens tilta nobrauktuvē uz Kuģu ielu;

- 28., 29. un 30. janvārī Upesgrīvas ielas un Kantora ielas krustojumā, Dauguļu ielas un Kantora ielas krustojumā, Mežotnes ielas un Kantora ielas krustojumā, Ojāra Vācieša ielas un Kantora ielas krustojumā, Ojāra Vācieša ielas un Tēriņu ielas krustojumā, Altonovas ielas un Ojāra Vācieša ielas krustojumā,  Ojāra Vācieša ielas un Friča Brīvzemnieka ielas krustojumā un Friča Brīvzemnieka ielas un Vienības gatves krustojumā, Trijādības ielas un Raņķa dambja ielas krustojumā, Raņķa dambja un Uzvaras bulvāra krustojumā, Uzvaras bulvāra un Valguma ielas krustojumā, Akmens tilta un 11. novembra krastmalas krustojumā, Eksporta ielas un Muitas ielas krustojumā, Eksporta ielas un Elizabetes ielas krustojumā, Eksporta ielas un Hanzas ielas krustojumā, Hanzas ielas un Pulkveža Brieža ielas krustojumā, Hanzas ielas un Skanstes ielas krustojumā, Skanstes ielas un Duntes ielas krustojumā, Duntes ielas un Laktas ielas krustojumā, Miera ielas un Klusās ielas krustojumā, Gaujas ielas posmā no Miera ielas līdz Vairoga ielas pārvadam un Viestura prospekta posmā no Tilta ielas līdz Milgrāvja ielai.

No 29. janvāra plkst. 6.00 līdz 30. janvārim plkst. 20.00 tiks organizēta divvirzienu kustība Kuģu ielas posmā no Mūkusalas ielas līdz Trijādības ielai pa vienu brauktuvi abos virzienos.

Tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana (nepieciešamības gadījumā tur novietotie transportlīdzekļi tiks pārvietoti ar evakuatora palīdzību uz tuvāko atļauto stāvēšanas vietu): 

- no 28. janvāra plkst. 6.00 līdz 30. janvārim  plkst. 20.00 Kuģu ielas labajā pusē, posmā no Trijādības ielas līdz Kuģu ielas ēkai Nr.15;

- 29. janvārī no plkst. 7.00 līdz 23.00 Ziemeļblāzmas ielas abās pusēs, posmā no Baltāsbaznīcas ielas līdz Kāvu ielai;

- no 28. janvāra līdz 1. jūlijam Mūkupurva ielas abās pusēs, 250 metru garā posmā no Mīkleņu ielas virzienā uz ceļu P133.

Sabiedriskā transporta satiksme netiks ierobežota.

No 28. janvāra plkst. 22.00  līdz 30. janvārim plkst. 20.00 tiks ierobežota kravas transporta satiksme pilsētas centrā.

No 28. janvāra plkst. 12.00  līdz 30. janvārim plkst. 18.00 būs aizliegts atrasties Daugavas akvatorija posmā no Dzelzceļa līdz Vanšu tiltam.

Papildus informējam, ka no šī gada 1.janvāra līdz 1. jūlijam katru dienu no plkst. 7.00 līdz 22.00 ir aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās Ojāra Vācieša ielā posmā no Altonovas ielas līdz F.Brīvzemnieka ielai un F.Brīvzemnieka ielā posmā no Ojāra Vācieša ielas līdz Vienības gatvei.

Plānojot drošības pasākumus ārvalstu amatpersonu vizīšu laikā, tiek stingri ievērots samērīguma princips, lai ieviestie satiksmes kustības ierobežojumi pēc iespējas mazāk ietekmētu iedzīvotāju ikdienas gaitas. Lai transportlīdzekļu un gājēju kustības ierobežojumiem būtu iespējami mazāka ietekme, aicinām Rīgas iedzīvotājus un viesus savlaicīgi iepazīties ar informāciju par plānotajiem satiksmes kustības ierobežojumiem. Informācija par satiksmes apgrūtinājumiem pirms katra pasākuma ir pieejama vairāku valsts un pašvaldību institūciju interneta resursos:

-    Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē mājaslapā www.eu2015.lv, Twitter kontā @ES2015LV un draugiem.lv kontā draugiem.lv/es2015lv,

-    Rīgas domes mājaslapā www.riga.lv, sadaļā „Satiksmes ierobežojumi,” www.facebook.com/RigasDome, twitter.com/RigasDome;

-    Iekšlietu ministrijas mājaslapā www.iem.gov.lv un Twitter kontā @IeM_gov_lv;

-    Valsts policijas mājaslapā www.vp.gov.lv/?id=738&said=738 un Twitter kontā: twitter.com/Valsts_policija.

-    Waze aplikācijā.

Papildus informāciju par satiksmes ierobežojumiem iedzīvotāji var iegūt pa tālruni 67208964. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji papildus informāciju var iegūt, zvanot uz tālruni 67208950 (izņemot 28.janvāri) vai rakstot uz e-pasta adresi prese@dp.gov.lv.

Citi jaunumi