Ziņas medijiem

Atbalsta izmaiņas pašvaldības autostāvvietu tarifos

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šodien akceptēja grozījumus saistošajos noteikumos, kas paredz no šī gada 1. aprīļa mainīt maksu par pašvaldības autostāvvietu izmantošanu, grozot arī auto atstāšanas vietu līdzšinējo zonējumu. Galīgo lēmumu par jauno tarifu stāšanos spēkā pieņems Rīgas dome 24. februāra sēdē.

„Stāvvietu maksas izmaiņas likumsakarīgi iekļaujas Rīgas domes stratēģijā, kuras mērķis ir pakāpeniski samazināt iebraucošo automašīnu skaitu pilsētas centrā, aicinot iedzīvotājus pārvērtēt savus braukšanas paradumus, izmantojot alternatīvus pārvietošanās līdzekļus. Savukārt stāvvietas ir domātas īslaicīgai transportlīdzekļa novietošanai, kā tas ir daudzās Eiropas galvaspilsētās,” izmaiņu nepieciešamību skaidro komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Grozījumi „Rīgas pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietu apsaimniekošanas un lietošanas saistošajos noteikumos” paredz, ka A zonas teritorijā par pirmo maksas autostāvvietas lietošanas stundu būs jāmaksā 2,50 eiro, bet par katru nākamo stundu – trīs eiro. Savukārt B zonas teritorijā par pirmo autostāvvietas lietošanas stundu būs jāšķiras no diviem eiro, bet par katru nākamo lietošanas stundu 2,50 eiro. Attiecīgi C zonā par pirmo stundu būs jāmaksā 1,50 eiro, bet katra tālākā stunda maksās divus eiro. Arī Vecrīgas, jeb R zonas teritorijā būs jāmaksā vairāk – par pirmo auto atstāšanas stundu būs jāmaksā pieci eiro, bet katra nākamā stunda izmaksās astoņus eiro.

Savukārt iedzīvotāju stāvvietu karšu cenas netiks palielinātas. Gluži pretēji, deputāti atbalstīja komitejas priekšsēdētāja V. Baraņņika priekšlikumu līdzšinējās cenas noapaļot uz leju, nevis uz augšu, kā bija paredzēts projektā. Līdz ar to stāvvietas karte vienam mēnesim A zonā no 1. aprīļa  maksās 70 eiro, B zonā tās cena būs 55 eiro, C zonā – 40 eiro, D zonā – 25 eiro, bet dārgākajā – R zonā – kartes maksa būs 85 eiro mēnesī. 

Citi jaunumi