Ziņas medijiem

Janvārī Rīgā salabotas ielas 2700 kvadrātmetru platībā

Rīgas domes Satiksmes departaments janvārī salabojis avārijas bedres vairāk nekā 2740 kvadrātmetru platībā, ieguldot 56 tūkstošus eiro. Kopumā šogad ielu un tiltu uzturēšanai piešķirtais finansējums ir 15 miljoni eiro, kur lielākā daļa finansējuma paredzēti uzturēšanas darbiem ziemā, tai skaitā avārijas bedru labošanai.

Visvairāk bedres labotas Zemgales un Vidzemes priekšpilsētās, tur remontdarbi veikti 1439 kvadrātmetru platībā. Kurzemes rajonā ielu uzturētāji konstatēja un veica bedru labošanas darbus 237 kvadrātmetru platībā, Latgales priekšpilsētā 550 un Ziemeļu rajonā 186 kvadrātmetru platībā, arī Centrā tika salabotas bedres 240 kvadrātmetru platībā. Vismazāk bedres konstatētas un salabotas uz tiltiem - 91 kvadrātmetrs.

Ielu un tiltu bedru remonts notiek visu gadu, taču ziemā tiek labotas tikai avārijas bedres. Ievērojama bedru veidošanās notiek tieši  pie straujas gaisa temperatūras maiņas, kad  strauji paaugstinās vai arī būtiski svārstās brauktuves temperatūra. Līdz ar to bedres asfaltbetona segumā veidojas ļoti strauji – pat dažu stundu laikā. 

Lai veiktu kvalitatīvu bedru remontu, nepieciešama gaisa temperatūra, kas nav zemāka par + 5 grādiem, līdz ar to ziemas periodā nekavējoties tiek remontētas tās bedres, kas apdraud satiksmes drošību, prioritāri maģistrālajās ielās un uz tiltiem.

Šobrīd avārijas bedru novēršanai tiek pielietota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija. Tas nozīmē, ka bedre maksimāli tiek iztīrīta, nosusināta un ieklāts aukstā asfalta maisījums. 

Jāņem vērā, ka tas ir avārijas remonts un tā galvenais uzdevums ir novērst avārijas situācijas un uzlabot satiksmes drošību līdz brīdim, kad ielas un tiltus būs iespējams salabot atbilstošos laika apstākļos ar ierastiem paņēmieniem.

Citi jaunumi