Ziņas medijiem

Jārēķinās ar ierobežojumiem uz Salu tilta

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka no nākamās nedēļas būs ierobežota satiksme uz Salu tilta. Līdz pat 15.aprīlim tiks slēgta malējā braukšanas josla labajā pusē, virzienā no Lucavsalas līdz Krasta ielai. Savukārt nakts stundās no plkst.0.30 līdz 5.00 satiksme tiks nodrošināta vienā braukšanas joslā kreisajā tilta pusē.

Tāpat autovadītājiem jārēķinās ar neērtībām, jo apgaismojuma stabu demontāžas laikā tiks samazināts apgaismojums. Pēc tilta renovācijas tiks uzstādīts jauns un ekonomisks LED apgaismojums.
Salu tilts pār Daugavu un pār Mazo Daugavu būvēts no 1968. līdz 1976. gadam un kopš tā laika būtiski remontdarbi tiltam nav veikti. Betona apmetums un seguma virskārta ir nokalpojuši, gājēju tunelim vairs nav apgaismojuma, arī deformācijas šuves nepilda savas funkcijas. 

Ņemot vērā, ka šis ir maģistrālais tilts Rīgā, kuru izmanto vidēji līdz 74 000 autovadītāji diennaktī, satiksme uz tilta ir ierobežota, bet ne slēgta.
‍Salu tilta pār Daugavu un mazo Daugavu renovācijas izmaksas pēc iepirkuma procedūras rezultātiem  ir 8,7 miljoni eiro, darbus veic pilnsabiedrība LNK Industries Group. Tilta renovācijai piesaistīts arī Eiropas Savienības līdzfinansējums. Tilta rekonstrukcija jāpabeidz līdz šā gada beigām.

Citi jaunumi