Ziņas medijiem

Dosies inspekcijas braucienā pa izbūvētajām velojoslām

Pirms aktīvās velosezonas uzsākšanas piektdien, 24. aprīlī, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs kopā ar satiksmes organizācijas speciālistiem veiks inspekcijas braucienu pa velojoslām, lai uz vietas pārbaudītu to stāvokli, konstatētu nepilnības un pārrunātu iespējamos uzlabojumus.

Velojoslas Elizabetes, Dzirnavu un Lāčplēša ielās ieviestas pirms desmit mēnešiem un visu šo laiku satiksmes organizācijas speciālisti sekoja līdzi velojoslu noslogotībai un satiksmes organizācijai. 

Kā secināja speciālisti, ielās, kur izveidotas velojoslas, velosatiksme ir ievērojami uzlabojusies. Novērojumos konstatēts, ka lielākā daļa velobraucēju, kuri ikdienā izmanto velojoslas ir daudz disciplinētāki un ievēro Ceļu satiksmes noteikumus.

Taču konstatētas arī vietas, kur būtu nepieciešams veikt izmaiņas esošajā velojoslu tīklā un satiksmes organizācijā, lai nodrošinātu ērtāku un drošāku satiksmi. Par to uz vietas pārliecināsies Satiksmes departamenta vadība.

Mediju ievērībai!

Aicinām inspekcijas braucienā piedalīties arī masu mediju pārstāvjus! Pulcēšanās un izbraukšana pa velojoslām pl.14.00 Elizabetes un Pulkveža Brieža ielas krustojumā. Brauciena dalībnieki pārrunās brauciena iespaidus un turpmākos darbu plānus.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Dišlere
Rīgas domes Satiksmes departamenta
Komunikāciju speciāliste
Tālr. 67012703; 26111123
e-pasts: Ilze.Dislere@riga.lv

Citi jaunumi