Ziņas medijiem

Uz Salu tilta mainīta satiksmes organizācija

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka naktī no 6. uz 7. aprīli pārslēgta satiksme Salu tilta posmā no Krasta ielas līdz Lucavsalai.

Virzienā no centra uz Pārdaugavu satiksme tiks organizēta pa divām malējām joslām. Virzienā uz centru satiksme tiks organizēta jaunizbūvētajām vidējām divām joslām. 

Savukārt Zaķusalas posmā transporta kustības plūsma centra virzienā tiks novirzīta tā, lai apbrauktu vidējās joslas, kur notiks būvdarbi. 

Satiksme tiks pārslēgta, lai būvdarbu veicēji varētu uzsākt brauktuves demontāžas darbus malējās joslās centra virzienā. 

Salu tilts pār Daugavu un pār Mazo Daugavu būvēts no 1968. līdz 1976. gadam un kopš tā laika būtiski remontdarbi tiltam nav veikti. Betona apmetums un seguma virskārta bija nokalpojuši, gājēju tunelim vairs nebija apgaismojuma, arī deformācijas šuves nepildīja savas funkcijas. 

Ņemot vērā, ka šis ir maģistrālais tilts Rīgā, kuru izmanto vidēji līdz 74 000 autovadītāji diennaktī, satiksme uz tilta ir ierobežota, bet ne slēgta.

Salu tilta pār Daugavu un mazo Daugavu renovācijas izmaksas pēc iepirkuma procedūras rezultātiem  ir 8,7 miljoni eiro, darbus veic pilnsabiedrība LNK Industries Group. Tilta renovācijai piesaistīts arī Eiropas Savienības līdzfinansējums. Tilta rekonstrukcija jāpabeidz līdz šā gada beigām.

Citi jaunumi