Ziņas medijiem

Diskutēs par Eiropas Ceļu satiksmes drošības hartu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rīgas domes Satiksmes departaments sadarbībā ar Eiropas Komisijas Mobilitātes un transporta ģenerāldirektorātu aicina ikvienu interesentu uz diskusiju par satiksmes drošību. Pasākuma mērķis ir rosināt diskusiju par ceļu satiksmes negadījumu cēloņiem, kuros iesaistīti jaunieši. Diskusijā satiksmes drošības speciālisti dalīsies pieredzē ar jaunām iniciatīvām ceļu satiksmes negadījumu skaita samazināšanā, kuros cietuši jaunieši.

Ceļu satiksmes drošības direkcija iepazīstinās ar satiksmes drošību Latvijā un jauniešu izglītošanu. Savukārt Valsts policija informēs par jauniešiem autovadītājiem – „Jaunieši pie stūres: vai pēdējais brauciens?”. Tāpat tiks diskutēts par ceļu infrastruktūras uzlabojumiem drošības paaugstināšanai, nepilnībām ielu infrastruktūrā un kā iespējams uzlabot neaizsargātāko satiksmes dalībnieku drošību.

Diskusiju vadīs  Ģirts Timrots un tajā aicināti piedalīties tādi satiksmes drošības speciālisti kā Valsts policijas pārstāvis Normunds Krapsis, Latvijas autobiedrības pārstāvis Juris Zvirbulis, Rīgas domes un Jelgavas pašvaldības pārstāvji. Eiropas Ceļu satiksmes drošības harta 2013.-2016.gadam vērsta uz satiksmes drošības standartu uzlabošanu un satiksmes drošības kultūras pilnveidošanu. Nākamajos gados hartas galvenā prioritāte būs jaunieši. 

Kā liecina statistikas dati Eiropā, galvenais nāves cēlonis jauniešiem līdz 24 gadiem ir ceļu satiksmes negadījumos gūtās traumas. Nepieciešams aktualizēt jautājumu par jauniešu izglītošanu ceļu satiksmes drošības jautājumos. Jaunieši ir iesācēji automašīnu un motociklu vadīšanā, pārlieku pašpārliecināti bez pieredzes un prasmēm, arī satiksmes noteikumu nezināšana pakļauj ceļu satiksmes negadījumu riskam. Ņemot vērā, ka Latvijā sākušās skolēnu un studentu vasaras brīvdienas, šis jautājums ir īpaši aktuāls. Hartu ir parakstījuši un atbalstījuši vairāk nekā 2000 dalībnieki no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm. No Latvijas Hartu parakstījušas vairāk nekā 35 dažādu veidu organizācijas.

Diskusija notiks pirmdien, 15.jūnijā, plkst.10.00, „Eiropas mājā”, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, konferenču zālē 2.stāvā. Tajā aicināts piedalīties ikviens interesents iepriekš elektroniski piesakoties pa e-pastu olita.anca@riga.lv vai pa tālr.67012712. Vietu skaits pasākumā ierobežots! Diskusiju rīko Eiropas Komisijas Mobilitātes un transporta ģenerāldirektorāts sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu, Ceļu satiksmes drošības direkciju un autoklubu LAMB.  

Informāciju sagatavoja: Ilze Dišlere, Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Tālr. 67012703; 26111123

Citi jaunumi