Ziņas medijiem

Salu tilta remonts norit pēc plānotā grafika

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks un citi domes pārstāvji šodien apmeklēja Salu tiltu un iepazinās ar šī nozīmīgā satiksmes objekta remontdarbu gaitu.

Kā uzsver būvdarbu veicēji, visi darbi rit pēc iepriekš noteiktā grafika un pilnībā renovēto tiltu satiksmei varēs atklāt jau šā gada beigās. Savukārt N.Ušakovs norādīja, ka pēc tilta renovācijas gājējiem un velobraucējiem būs daudz drošāka pārvietošanās: „Ietvju tuneļi būs apgaismoti, tiks uzstādītas video novērošanas kameras, kā arī policijas patruļas veiks regulāru apsekošanu. Lai nodrošinātu pieejamību, uz tilta pie sabiedriskā transporta pieturvietām izbūvēs īpašas nobrauktuves.”

Patlaban paveikti vairāk nekā puse no plānotajiem darbiem. Tilta malējām joslām virzienā uz centru demontēts asfaltbetona segums līdz tilta nesošajām konstrukcijām, tiek mainītas tehniskās ietves, tilta margas un apgaismojuma stabi. Ietvju tuneļos veikta seguma nomaiņa, griestu un sienu remonts, kā arī atsevišķos posmos tuneļa krāsošana. Plānots, ka pēc mēneša – 5. jūlijā jau varēs pārslēgt satiksmi pa jaunizbūvētajām joslām centra virzienā un uzsākt pēdējo posmu – tilta remontdarbus tilta malējās joslās virzienā uz Pārdaugavu.

Ziemas periodā veikti remtdarbi tilta komunikāciju tuneļos, remontējot tuneļu sienas, grieztus un izbūvējot pilnībā jaunu lietus ūdens kolektoru, kas lietus laikā novada ūdeni no tilta. Tāpat komunikācijas tuneļos koka konstrukcijas pilnībā nomainītas pret metāla. Izbūvēts arī apgaismojums, kurš iepriekšējos gadus nav bijis.

Nākamajā gadā darbi turpināsies uz tilta daļas, kas ved pāri Lucavsalai, kā arī tiks rekonstruētas tilta estakādes – nobrauktuves un uzbrauktuves.

Salu tilta remontdarbi tika sākti pērnā gada vasarā, darbi turpinājās arī ziemas periodā. Labvēlīgo laika apstākļu dēļ arī ziemā tika veikti remontdarbi tilta komunikācijas tuneļos, izbūvējot lietus ūdens novadīšanas sistēmu tiltam. Līdz šim ir izbūvētas arī divas vidējās braukšanas joslas, pa kurām šobrīd novirzīta satiksme virzienā uz centru.

Salu tilts būvēts no 1968. līdz 1976. gadam un kopš tā laika būtiski remontdarbi tiltam netika veikti. Betona apmetums un seguma virskārta bija nokalpojusi, gājēju tunelim vairs nebija apgaismojuma, arī deformācijas šuves nepildīja savas funkcijas.

 

Bildes no Salu tilta: https://www.flickr.com/photos/103426396@N05/sets/72157653871915022 

 

Plašāka informācija: Ilze Dišlere, Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste, Tālr. 67012703

Citi jaunumi