Ziņas medijiem

Pārvietošanās apstākļu uzlabošanai Rīgā uzsākta lielāko ūdens peļķu atsūknēšana

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka pārvietošanās apstākļu uzlabošanai pēc stiprajām lietusgāzēm uzsākta peļķu atsūknēšana vietās, kur tās ievērojami apgrūtina satiksmi.

 

Speciālā tehnika ar pārvietojamajiem sūkņiem jau strādā Teikā, Bolderājā, centra ielās, Čiekurkalnā. Tehnika nosūknē uz brauktuves sakrājušos lietus ūdeni, savukārt ielu uzturēšanas speciālisti pārbauda, vai nav nosprostotas kanalizācijas akas un, ja tiek konstatētas nepilnības, nekavējoties tās novērš.

 

Rīgas iedzīvotāji ir aicināti ziņot par applūdušām ielām, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600. Uz applūdušajām ielām nekavējoties tiks nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas mašīnas.

 

Satiksmes departamenta speciālisti turpina apsekot Rīgas ielas un tiltus un pēc nepieciešamības norīkos specializētās tehnikas vienības uz vietām, kur vajadzētu atsūknēt brauktuves.

 

Satiksmes departaments atgādina, ka šādi laika apstākļi nav ierasti un pie tik stipra un ilgstoša lietus  pat perfekti strādājoša notekūdeņu sistēma nevar uzreiz novadīt tik milzīgu ūdens apjomu.

 

 

 

Citi jaunumi