Ziņas medijiem

Uz Zemitānu pārvada ierīkos sabiedriskā transporta joslu

Rīgas domes Satiksmes departaments vērš autovadītāja uzmanību, ka tiks veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā uz Zemitānu pārvada – ierīkojot sabiedriskā transporta joslu virzienā uz Purvciemu.

Satiksmes organizācijas izmaiņas būs A.Čaka ielas posmā no Ērgļu ielas līdz Braslas ielai. Tādējādi tiks nodrošināta iespēja sabiedriskajam transportam apbraukt satiksmes sablīvējumus uz pārvada, kā arī samazināsies maršruta veikšanas laiks.

Sabiedriskā transporta josla tiks veidota 4,5 metrus plata, lai, stājoties spēkā jaunajiem Ceļu satiksmes noteikumiem, arī velobraucēji ērti no centra nokļūtu Purvciema un Pļavnieku virzienā. Atgādinām, ka esošais regulējums vēl liedz velobraucējiem pārvietoties pa sabiedriskā transporta joslu.

Rīgā sabiedriskais transports noteikts kā viena no prioritātēm un šādas joslas ierīkotas jau vairāk nekā 15 ielās. Kā liecina „Rīgas Satiksmes” dati, galvaspilsētā pārsvarā ar vienu automašīnu pārvietojas viens cilvēks, savukārt viens sabiedriskais transports dienā pārvadā aptuveni 700 pasažierus  dienā.

Sabiedriskā transporta joslas plānots ierīkot arī turpmāk, piemēram, Vaidavas un Krasta ielu posmos.

 

 

 

Citi jaunumi