Ziņas medijiem

Veikti būtiski uzlabojumi satiksmes drošības uzlabošanā

Rīgas domes Satiksmes departaments šajā būvsezonā veicis būtiskus uzlabojumus satiksmes infrastruktūras uzlabošanā un drošības nodrošināšanā.

Lai nodrošinātu vides pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem, māmiņām ar bērnu ratiem, Rīgā šovasar nolīdzinātas apmales ielu krustojumos vairāk nekā 200 metru garumā. Tāpat izbūvēts un gājējiem atklāts lifts gājēju tunelī 13.janvāra ielā pie Raiņa bulvāra. Līdz šim lifti bija tikai Centrālās Stacijas pusē, tagad nodrošināta ērtāka nokļūšana no Raiņa bulvāra puses.

Gājēju drošībai uzstādītas arī norobežojošās barjeras starp brauktuvi un ietvi 400 metru garumā un uzklāts sarkans brīdinošais marķējums noslogotākajās centra pieturvietās. Arī par velobraucējiem padomāts un uzstādīti pieci velostatīvi, kur var novietot 28 velosipēdus.

Tāpat veikti seguma atjaunošanas darbi vairāk nekā 15 tūkstoši kvadrātmetru platībā. Veikta seguma uzlabošana uz brauktuves, piemēram, 13.janvāra ielā, Kalnciema ielā, kā arī Maskavas ielu posmos, Krasta ielā.

Satiksmes departaments veicis atsevišķos ielu posmos ietvju seguma atjaunošanu, kur asfaltbetona segums jau bija nokalpojis. Tā veikti uzlabojumi A.Čaka ielā, Marijas ielā, Pleksnes ielā. Nodrošināta ērtāka nokļūšana pludmalei, veicot ietvju seguma atjaunošanas darbus Pludmales ielā un Vecāķu prospektā.

Tāpat veikti visi nepieciešamie darbi, lai uzlabotu lietus ūdens novadīšanas sistēmu Rīgas ielās, izbūvējot pieņēmējus Maskavas un Krustpils ielas krustojumā, kā arī Ilūkstes un Preiļu ielas krustojumā.

Labiekārtotas arī sabiedriskā transporta pieturvietas, uzstādot jaunus soliņus un noasfaltējot tās.

Satiksmes departaments līdz šā gada beigām plāno pabeigt Salu tilta pār Daugavu un tilta pār mazo Daugavu remontdarbus, atjaunot segumu Kr.Barona ielā pilnībā atjaunojot bruģa segumu, kā arī Artilērijas ielas posmā, Raiņa bulvārī, Kalēju ielā, A.Kalniņa ielā, Avotu un Sporta ielās.

Informāciju sagatavoja: Ilze Dimante, Rīgas domes Satiksmes departamenta Komunikāciju speciāliste
Tālr. 67012703

 

Citi jaunumi