Ziņas medijiem

22. septembris - diena, kad iepazīt Krišjāņa Barona ielu

 

Otrdien, 22.septembrī, visas dienas garumā iedzīvotāji aicināti iepazīt Krišjāņa Barona ielas vēsturi un piedalīties informatīvos pasākumos par ielas nākotnes attīstību pasākumā „Atvērtā Baroniela”. Pasākuma ietvaros būs veloekspedīcijas, diskusijas un seminārs par šobrīd uzsāktajām Kr.Barona ielas pārmaiņām. 

Seminārā „Baronielas atdzimšanas vīzija”, kas notiks plkst.12.00 skvērā starp Blaumaņa un Pērses ielu, pilsētplānotāji, arhitekti un projektētāji sniegs savu redzējumu un vīziju pilsētvides uzlabošanai. Semināra laikā tiks izstrādāti reāli piedāvājumi ielas labiekārtošanai, kuru paredzēts realizēt 2017.gadā. Seminārs ir atklāts un tajā aicināts piedalīties ikviens interesents. 

Tāpat visas dienas garumā Jāņa Rozes grāmatnīca plāno izvietot grāmatu plauktus uz ietves, kuros atradīsies dažādas grāmatas, kuras garāmgājēji varēs paņemt bez maksas. Savukārt no plkst.14.00 – 17.00 pie ieejas tiks organizēts brīvais mikrofons, kur ikviens varēs lasīt kādu grāmatas fragmentu.

Arī izglītības iestādes aktīvi iesaistījušās Barona ielas izzināšanā - bērniem būs iespēja aktīvi līdzdarboties „Rīgas Skolēnu pils” rīkotajā pasākumā,  uzzīmējot savu nākotnes vīziju par ielas attīstību. Zīmējumus vēlāk varēs aplūkot izstādē. Savukārt Rīgas Centra humanitārā vidusskola rīkos velosacensības, popularizējot veselīgu un sportisku dzīvesveidu. 

Tos, kurus interesē nākotnes attīstības vīzija Latvijas Universitātes stadionam, būs iespēja ielūkoties stadiona rekonstrukcijas iecerēs. No plkst.16.00-18.00 stadionā būs atvērto vārtu stundas. Arī Daugavas Sporta nama laukumā notiks dažādas sportiskas aktivitātes.

Tāpat vairāki Kr.Barona ielas veikalu un namu skatlogi būs atbilstoši noformēti ar stāstiem par namu un ielas vēsturi, darbosies radošās darbnīcas. 
Pasākumi „Atvērtā Baroniela” tiek rīkoti Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros, kuru organizē Rīgas domes sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām, veloaktīvistiem, domubiedriem, pilsētplānotājiem un arhitektiem.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina ikvienu rīdzinieku rīt, 22.septembrī, izvērtēt savus pārvietošanās paradumus, atstājot savu privāto automašīnu mājās, un izmēģināt alternatīvus veidus kā doties ikdienas gaitās, piemēram, sabiedrisko transportu, kājām vai ar velosipēdu.

Tradicionāli Eiropas Mobilitātes nedēļa notiek no 16.-22.septembrim. Rīga ar dažādiem izglītojošiem, radošiem un interesantiem pasākumiem šajā pasākumā piedalās jau 13 gadu. Galvenā uzmanība šajā nedēļā tiek pievērsta velobraucējiem un kājāmgājējiem paredzētajai infrastruktūrai, satiksmes intensitātes mazināšanai, transporta piekļuves uzlabošanai un aktīvākai informēšanai par ilgtspējīgiem pārvietošanās paradumiem.

 

Informāciju sagatavoja:   Ilze Dimante, Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste, tel. 26111123

Citi jaunumi