Ziņas medijiem

Rīgā uzsākta ielu tīrīšana

Rīgas domes Satiksmes departaments vērš autovadītāju uzmanību, ka pēc ziemas sezonas uzsākta sakrājušos smilšu novākšana no maģistrālajām ielām. Šogad tā uzsākta ātrāk nekā ierasts.

Ielu tīrīšanu ar specializēto tehniku šobrīd var veikt tikai dienas laikā, kad gaisa temperatūra ir virs nulles. Savukārt, iestājoties labvēlīgākiem laika apstākļiem, ziemā sakrājušās smiltis no ielām tiks savāktas arī nakts stundās – nekavējot kopējo satiksmes plūsmu.

Ielu tīrīšana ar specializēto tehniku jau uzsākta Lielirbes, Dzelzavas, A.Deglava ielās. Tāpat plānots smiltis savākt no Dārzciema, A.Saharova un Ulbrokas ielas, kā arī Ķīpsalas ielām. Iestājoties stabilākiem laika apstākļiem, pavasara uzkopšanas darbi un ikdienas ielu tīrīšana tiks uzsākta visā Rīgā.

Ziemā sakrājušos smilšu savākšana pavasarī ir viens no uzturēšanas darbu veidiem un tās tiek savāktas ik gadu, kad nokūst sniegs un iestājas siltāki laika apstākļi. Primāri tiek sakoptas maģistrālās ielas ar intensīvu transporta satiksmi, kā arī ielas, pa kurām pārvietojas sabiedriskais transports.

Informāciju sagatavoja: Ilze Dimante, Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste, Tālr. 67012703

Citi jaunumi