Ziņas medijiem

Ielu tīrīšanas laikā jārēķinās ar īslaicīgiem apstāšanās un stāvēšanas aizliegumiem Rīgā

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka uzsākta plānveida ielu tīrīšana pēc ziemas sezonas, tāpēc autovadītājiem jārēķinās ar īslaicīgiem stāvēšanas un apstāšanās aizliegumiem.

Jau no 19.aprīļa Rīgas ielās tiek uzstādīti brīdinošie plakāti par gaidāmajām satiksmes organizācijas izmaiņām. Autovadītāji aicināti ievērot šīs pagaidu ceļa zīmes ar apstāšanās un stāvēšanas aizliegumiem, lai ielu tīrāmā tehnika varētu savākt ziemā sakrājušos putekļus un smiltis.

Tuvākajā laikā plānots veikt ielu tīrīšanas darbus Ģertrūdes ielas posmā no Avotu ielas līdz Satekles ielai, Kristapa ielā posmā no Alīses ielas līdz Melnsila ielā un Dzirciema ielā posmā no Jaunsaules ielas līdz esošajai gājēju pārejai pretim Rīgas Stradiņa universitātei. Tāpat plānoti darbi Anniņmuižas bulvāra labajā pusē posmā no Kleistu ielas līdz Dammes ielai.

Īpašs aicinājums autovadītājiem, kuru automašīnas novietotas Stabu un Ģertrūdes ielās, nenovietot tās zem zīmes stāvēt un apstāties aizliegts. Tiklīdz tehnika smiltis un putekļus būs savākusi, zīmes tiks novāktas.

Jau šobrīd  aizliegts apstāties un stāvēt Ģertrūdes ielas kreisajā pusē posmā no Avotu ielas līdz Satekles ielai, Kristapa ielas kreisajā brauktuves pusē posmā no Alīses ielas līdz Melnsila ielai un Dzirciema ielas labajā pusē posmā no Jaunsaules līdz esošajai gājēju pārejai pretim Rīgas Stradiņa universitātei.

Tiklīdz ielas tiks satīrītas, pagaidu ceļa zīmes tiks novāktas.  Tomēr, ja autovadītāji klaji ignorēs pagaidu ierobežojumus, tiks izsaukta pašvaldības policija, lai konstatētu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.

 

Citi jaunumi