Ziņas medijiem

Par ikdienas ielu uzturēšanu un plānotajiem būvdarbiem

Par ikdienas ielu uzturēšanu un bedru labošnu

Bedru labošana un remonts tiek veikts cauru gadu, taču ziemā tiek labotas tikai tā dēvētās avārijas bedres jeb bedres, kas apdraud satiksmes drošību.

Ziemas apstākļos tiek izmantota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija. Tas nozīmē, ka bedre maksimāli tiek iztīrīta, nosusināta un ieklāts aukstā asfalta maisījums. Tas ir avārijas remonts un tā galvenais uzdevums ir novērst avārijas situācijas un uzlabot satiksmes drošību līdz brīdim, kad ielas un tiltus būs iespējams salabot atbilstošos laika apstākļos ar ierastiem paņēmieniem.

Šobrīd, kad vidējā gaisa diennakts temperatūra ir jau +5 grādi, esam uzsākuši plānveida bedru remontdarbus ar karstā asfalta tehnoloģiju. Prioritāri tiek labotas bedres maģistrālajās ielās un ielās, kur kursē sabiedriskais transports. Arī iedzīvotāji ir aicināti aktīvi informēt par bedrēm Rīgas ielās pa bezmaksas tālruni 80003600. Speciālisti informāciju par norādītajām bedrēm pārbauda un atbilstoši to atrašanās vietas nozīmīgumam un bīstamībai sistematizē, lai pēc iespējas ātrāk varētu sākt remontdarbus.

Paralēli remontdarbiem jau uzsākta plānveida smilšu novākšana pēc ziemas sezonas. Ziemā sakrājušos smilšu savākšana pavasarī ir viens no uzturēšanas darbu veidiem un tās tiek savāktas ik gadu, kad nokūst sniegs un iestājas siltāki laika apstākļi. Primāri tiek sakoptas maģistrālās ielas ar intensīvu transporta satiksmi, kā arī ielas, pa kurām pārvietojas sabiedriskais transports.

Par ielu remontdarbiem šajā būvsezonā

Rīgas domes Satiksmes departaments ir izsludinājis iepirkuma konkursu par ielas seguma atjaunošanu Brīvības ielā (gandrīz visā garumā) no Brīvības pieminekļa līdz Lāčplēša ielai, no Gaisa tilta līdz Silciema ielai, Lāčplēša ielā visā garumā, Juglas ielā, K.Barona ielā seguma atjaunošana brauktuvei un ietvēm visā garumā.

Tāpat plānots pabeigt būvdarbus uz Salu tilta kompleksa, izbūvēt tiltu pār Bieķengrāvi un salabot piebraucamos ceļus uz iekškvartāliem.

Citi jaunumi