Ziņas medijiem

Par remontdarbiem uz K.Barona ielas

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka pirms seguma atjaunošanas K.Barona ielā, visiem pazemes komunikāciju valdītājiem tika nosūtīta informācija par plānotajiem seguma atjaunošanas darbiem un termiņiem.

Inženierkomunikāciju valdītāji informēja par iespējamajiem būvdarbiem, taču konkrētus laikus un termiņus prognozēt nebija iespējams, jo tas atkarīgs no būvprojekta izstādes gaitas un risinājumiem.  Tā kā iepriekš prognozēt pazemes komunikāciju būvdarbus nebija iespējams, tika pieņemts lēmums veikt seguma atjaunošanu praktiski visā K.Barona ielas garumā. Šāds lēmums pieņemts, zinot, ka šajā būvsezonā tiks veikti ievērojami komunikāciju pazemes darbu.

Protams, ka ielu būvnieki varēja atstāt  četrus metru platu joslu pa visu brauktuvi neremontētu, taču tā uzturēšana visu ziemu un pavasari izmaksātu daudz dārgāk, jo, brauktuves malas būtu jānoapaļo, neremontētais posms būtu jāpapildina ar šķembām vai auksto asfaltu, kas ir papildus izmaksas un neapmierināti būtu kā velobraucēji, tā autovadītāji un gājēji!

Satiksmes departamenta speciālisti apgalvo, ka esošie darbi Elizabetes, Lāčplēša, Tallinas un Bruņinieku ielu krustojumos neietekmēs seguma kvalitāti, jo bruģa segums ir pateicīgs materiāls un to ir iespējams izcelt un atlikt atpakaļ līdzīgi kā lego vai puzles gabalus, saglabājot seguma kvalitāti.

Atšķirībā no asfaltbetona seguma, bruģa segums pilsētvidē, kur ir neskaitāmas pazemes komunikācijas, kuras ik pa laikam jāatjauno vai jāveic nopietni rekonstrukcijas darbi, ir ērts un drošs, jo to var atjaunot, pielabot, izlīdzināt, nezaudējot seguma kvalitāti. Pēc pazemes remontdarbiem bruģa segumu ir iespējams atjaunot iepriekšējā stāvoklī.

Vēršam autovadītāju un gājēju uzmanību, ka līdz maija beigām jārēķinās ar nopietniem ierobežojumiem, līdz tiks nomainītas pazemes komunikācijas un pilnībā atjaunots brauktuves segums.

 

Informāciju sagatavoja: Ilze Dimante, Rīgas domes Satiksmes departamenta Komunikācijas speciāliste, Tālr. 67012703

Citi jaunumi