Ziņas medijiem

Sinoptiķi brīdina par stipru lietu; ielu uzturētāji gatavi ūdens peļķu atsūknēšanai no brauktuvēm

Sinoptiķi prognozē stipras lietavas, kas ilgs līdz pat rītdienai, lietus turpināsies līdz ceturtdienas pēcpusdienai un kopējais nokrišņu daudzums gaidāms līdz par 30 mm. Rīgas domes Satiksmes departaments uzdevis ielu uzturētājiem nodrošināt diennakts dežūru, lai pēc iespējas ātrāk varētu uzsākt  peļķu atsūknēšanu vietās, kur tās ievērojami apgrūtina satiksmi. 

Ņemot vērā ievērojamo nokrišņu daudzumu, kādus prognozē, pat vismodernākās lietus ūdens novadīšanas sistēmas nevarēs novadīt tādus ūdens apjomus uzreiz, līdzīgi kā ielejot spaini ūdens izlietnē – tas novadīsies pakāpeniski.

Lai pēc iespējas mazinātu lietus ūdens daudzumu uz ielu brauktuvēm, ielu uzturēšanas tehnika jau ir gatavībā doties uz kritiskajām vietām, lai ar specializētu tehniku atsūknētu lietus ūdeni. Kopumā ielu uzturēšanas uzņēmumu rīcībā ir 11 šādas specializētas atsūknēšanas mašīnas.

Rīgas iedzīvotāji ir aicināti ziņot par applūdušām ielām, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 8003600. Uz applūdušajām ielām  tiks nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas mašīnas.


Informāciju sagatavoja:
Ilze Dimante, Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste, Tālr. 67012703

Citi jaunumi