Ziņas medijiem

Brīvības un Pērnavas ielu krustojumā līdz jūnija beigām būs būtiski satiksmes ierobežojumi

Rīgas domes Satiksmes departaments jau informēja, ka “Rīgas Siltums” uzsācis vērienīgu siltumtrases pārbūvi Brīvības un Pērnavas ielu krustojumā, līdz ar to autovadītājiem jārēķinās ar nopietniem satiksmes ierobežojumiem. 

No 3.maija satiksme šajā ielu krustojumā tiks slēgta kravas transportam. Tas nozīmē, ka kravas transportam jārēķinās ar satiksmes liegumiem sekojošos virzienos: Senču un Miera ielas krustojumā uz Brīvības ielu. Ieriķu ielas un Gustava Zemgala gatves krustojumā virzienā uz Jorģa Zemitāna pārvada pusi, kā arī Braslas un Ieriķu ielas krustojumā virzienā uz J.Zemitāna pārvadu.

Satiksme uz Brīvības ielas abos virzienos tiks būtiski apgrūtināta un ierobežota. Tāpat jārēķinās ar apgrūtinājumiem blakus esošajās ielās. Piemēram, lai nodrošinātu satiksmes caurplūdi, Senču ielā autovadītājiem liegts kreisais pagrieziens uz Miera ielu.

Tiem autovadītājiem, kuri izmanto bezmaksas autostāvvietas, kuras ierīkotas uz ietves, būs jāmeklē cita autostāvvieta, jo Brīvības ielas autostāvvietas šajā ielas posmā tiks slēgtas.

Arī sabiedriskā transporta pasažieriem jārēķinās ar būtiskiem ierobežojumiem. 13. maršruta trolejbusi no Ieriķu ielas kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, K. Barona ielu (tramvaja sliežu ceļu), Pērnavas ielu un tālāk pa maršrutu uz Centrāltirgu.   
Trolejbusi pieturēs tramvaja pieturvietā „K. Barona iela” un „Pērnavas iela”. 
  
Vienlaikus informējam, ka sakarā ar iepriekš minētajiem remontdarbiem, minētajā ceļa posmā tiks ieviesti būtiski satiksmes ierobežojumi, līdz ar to tiek prognozēta arī visu pārējo maršrutu, kas šķērso Brīvības un Pērnavas ielu krustojumu, būtiska kavēšanās. 

Satiksmes organizācijas speciālisti iesaka jau laicīgi plānot savu ikdienas maršrutu, rēķinoties ar satiksmes ierobežojumiem un, ja tas iespējams, apbraukt tos, izvēloties pavisam citu ikdienas maršrutu.

Plašāku informāciju par īstenoto projektu un tā nepieciešamību Jūs atradīsiet AS „RĪGAS SILTUMS” mājaslapā www.rs.lv vai pa bezmaksas tālruni 80000090.

 

Informāciju sagatavoja: Ilze Dimante, Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste, tālr. 67012703

Citi jaunumi