Ziņas medijiem

Uz brauktuvēm veidojas peļķes; autovadītāji un gājēji aicināti būt piesardzīgi

Rīgas domes Satiksmes departaments vērš autovadītāju uzmanību, ka saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, šīs dienas laikā ir gaidāmi ilgstoši un spēcīgi nokrišņi, līdz ar to uz ielām un ietvēm strauji veidojas peļķes. Tāpat norādām, ka vēja un nokrišņu dēļ, uz brauktuvēm var veidoties lapu sanesumi, līdz ar to, brauktuves var būt slidenas.

Aicinām transporta līdzekļu vadītājus būt piesardzīgiem, un izvēlēties braukšanas apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci.

Norādām, ka lietus ūdens pieņēmējsistēmās tiek ieskaloti ne tikai nokrišņi, bet arī kritušās lapas, tādēļ, lietus ūdens pieņēmējsistēma var funkcionēt tikai daļēji, un uz brauktuvēm veidojas lielas peļķes. Visvairāk peļķes veidojas vietās, kur nav lietus ūdens kanalizācijas sistēmas.

Iedzīvotāji tiek aicināti ziņot Satiksmes un vadības centram pa bezmaksas tālruni 80003600 un nosaukt konkrētu adresi, uz kurieni jāsūta ūdens atsūknēšanas tehnika. Šī informācija tālāk tiks nodota uzņēmumam, kas ar pārvietojamo sūkni dosies uz izsaukuma vietu.

Satiksmes departaments ir uzdevis ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem arī attīrīt no lapām ūdens pieņēmēju restes, lai uzlabotu ūdens novadīšanu no brauktuves.

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

 

Citi jaunumi