Ziņas medijiem

Braukšanas apstākļi Rīgas ielās ir atbilstoši laika apstākļiem

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka braukšanas apstākļi Rīgas ielās, uz tiltiem un satiksmes pārvadiem, ir atbilstoši laika apstākļiem. Visas dienas garumā, pilsētas maģistrālajās ielās, un ielās ar sabiedriskā transporta kustību, tiltiem un satiksmes pārvadiem, brauktuvju attīrīšanu no sniega, veica visa pieejamā ziemas tehnika.

Norādām, ka arī ziemas tehnika iekļaujas kopējā satiksmes plūsmā, līdz ar to brauktuvju attīrīšana no sniega nenotiek tik raiti kā būtu vēlams, jo īpaši šobrīd, darba dienas beigās. Tāpēc aicinām transporta līdzekļu vadītājus būt saprotošiem.

Papildus atgādinām, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču jārēķinās ar pasliktinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu.

Satiksmes departaments norāda, ka pie labvēlīgiem apstākļiem, trīs stundas pēc snigšanas beigām, no sniega tiks attīrītas un ar pretslīdes materiāliem nokaisītas visas maģistrālās ielas, un ielas ar sabiedriskā transporta kustību. Beidzot darbus maģistrālajās ielās, ziemas tehnika tiks nosūtīta uz rajona nozīmes ielām.

Departaments aicina autovadītājus šajā laikā būt īpaši piesardzīgiem un ievērot lielāku braukšanas distanci, kā arī izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Savukārt, lai neapdraudētu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, aicinām pārbaudīt savus transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai līdz ar snigšanas sākumu un apledojuma veidošanos nekavējoties uzsāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Citi jaunumi