Ziņas medijiem

No šodienas plkst. 13.00 un trešdien, 4. janvārī, autovadītāji sabiedrisko transportu Rīgā var izmantot bez maksas

Sakarā ar meteorologu prognozēm par gaidāmo puteni Rīgas pašvaldība noteikusi, ka no šodienas, 3.janvāra plkst. 13.00 un trešdien, 4. janvārī autovadītāji sabiedrisko transportu galvaspilsētā var izmantot bez maksas, jeb tiek ieviestas tā saucamās “sniega biļetes.”

Šajā laikā par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiek uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Tā saucamā automašīnas tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. Bezmaksas braukšana neattiecas uz mikroautobusu pārvadājumiem.

Šo iespēju var izmantot jebkura pilngadīga persona, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi. Reģistrācijas apliecība apliecinās, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis. Minētos braukšanas atvieglojumus pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā vai pēc tās, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

Par “sniega biļešu” tālāku ieviešanu tiks lemts atkarībā no meteoroloģiskajām prognozēm, tādēļ pašvaldība aicina sekot līdzi informācijai.

 

Informāciju sagatavoja Uģis Vidauskis

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Citi jaunumi