Ziņas medijiem

Braukšanas apstākļi Rīgā ir apgrūtināti sniegputeņa dēļ

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka šobrīd 34 ziemas tehnikas vienības veic ielu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšanu no sniega un apstrādi ar pretslīdes materiāliem. Braukšanas apstākļi Rīgas ielās ir izteikti lēnāki sniegputeņa dēļ.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, snigšana var turpināties līdz vakaram, naktī pārejot lietū, slapjā sniegā. Rīgas domes Satiksmes departaments vērš transportlīdzekļu vadītāju uzmanību, ka šādos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir ap 0 grādiem vai zemāka, uz brauktuvēm var veidoties satiksmei bīstamais “melnais ledus”.

Satiksmes departaments atkārtoti norāda, lai neapdraudētu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, aicinām pārbaudīt savus transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem. Autovadītājiem ieteicams ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Tālr. 67012754

Citi jaunumi