Ziņas medijiem

Pulcējot slavenības no visas pasaules, jūlijā Rīgā startēs Gumball 3000 rallijs

Šovasar no 1. līdz 8. jūlijam norisināsies 19. ikgadējais Gumball 3000 rallijs, kurš šogad startēs Latvijas galvaspilsētā Rīgā, šodien preses konferencē pavēstīja rallija dibinātājs Maksimilians Kūpers (Maximillion Cooper) un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

“Visiem ir skaidrs, cik pozitīvs šis pasākums ir pilsētai, gan sākot ar pašiem rīdziniekiem, gan pilsētas visiem. Tā būs ne tikai laba izklaide, bet arī iespēja pilsētas tēla popularizēšanai ārvalstīs. Tas viennozīmīgi būs svarīgs atbalsts mūsu tūrisma nozarei, jo piesaistīs lielu ārvalstu mediju uzmanību, parādot Rīgu kā izdevīgu vietu šāda veida pasākumu organizēšanai,” sacīja N. Ušakovs.

Savukārt M.Kūpers pastāstīja, ka Gumball 3000  rallijā  piedalās ekskluzīvas automašīnas un slavenības no visas pasaules, kuras ik gadu  dodas septiņu dienu tūrē, mērojot 3000 jūdzes pa īpaši izvēlētu maršrutu, popularizējot un pozitīvi atspoguļojot maršrutā iekļautās pilsētās. M.Kūpers: “Maršruts katru reizi ir unikāls un interesants, lai būtu aizraujošs ne tikai skatītājiem, bet arī dalībniekiem. Katra mašīna, kas piedalās rallijā ir īpaša un ekskluzīva. Rallija vērotājiem būs iespēja redzēt ne vien dārgas un retas automašīnas, bet arī slavenus braucamrīkus no filmu ekrāniem, piemēram, batmobili.”

Rallija dibinātājs arī uzsvēra, ka šī ir lieliska iespēja popularizēt pilsētu tūristiem. Ralliju tiešraidē translēšot vairāk nekā 100 valstīs, uz starta vietu Rīgā ieradīšoties arī vairāku valstu premjeri, slaveni aktieri, mūziķi, dīdžeji un sporta zvaigznes.

Pasākums Rīgā norisināsies jūlija pirmajā nedēļas nogalē – 1. un  2. jūlijā. Paredzēts, ka šogad rallijā no Rīgas Baltijas jūras piekrastē līdz grieķu Mikonas salai Egejas jūrā dosies 150 superautomašīnas un apmēram 500 dalībnieki. 2013. gadā viens rallija posms jau norisinājās Rīgā un piesaistīja lielu skatītāju interesi.

 

Informāciju sagatavoja:

Uģis Vidauskis, Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, t. 26 334 633;

Kristīne Dombrovska, organizatoru pārstāve, SIA UNIQUE, t. 26 326 667.

 

Citi jaunumi