Ziņas medijiem

Noslēdzas seguma atjaunošanas darbi Aspazijas bulvāra un Kaļķu ielas krustojumā

Līdz ar Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, noslēdzas seguma atjaunošanas darbi uz gājēju pārejas Aspazijas bulvāra un Kaļķu ielas krustojumā.

Rīgas domes Satiksmes departaments krustojumā īstenoja seguma atjaunošanas darbus, kuru ietvaros veica ielas nolietoto elementu nomaiņu un uzlaboja vides pieejamību. Darbu ietvaros netika veikti inženierkomunikāciju pārbūves darbi un sliežu ceļu pārbūve.

Vides pieejamības nodrošināšanai starpsliežu zonā tika ieklāts gluds granīta bruģa segums. Dabīgā akmens kaltais bruģis no gājēju pārejas tika demontēts, uzskaitīts un nodots uzglabāšanai noliktavā. Satiksmes departaments ir noslēdzis ilgtermiņa līgumu ar uzņēmumu SIA “Tilts” par bruģakmens glabāšanu noliktavā.

Ņemot vērā, ka uz gājēju pārejas Aspazijas bulvāra un Kaļķu ielas krustojumā netika veikta sliežu ceļa pārbūve, vietās, kur betona bruģa segums pieguļ pie sliežu ceļiem, vibrācijas ietekmē bruģa segums var kustēties, kā rezultātā var rasties bruģa seguma deformācija. Lai to mazinātu, spriegojuma vietās un gar sliedēm tika iestrādāta speciāla mastikas šuve, kas novērš sliežu un bruģa tiešo saskari, un mazina vibrācijas ietekmi uz segumu. Būvdarbu laikā tika veikta arī visu savienojumu līmeņošana, taču pilnībā nemainot visu sliežu konstrukciju, vibrāciju šī projekta ietvaros nav iespējams pilnībā novērst.

Papildus norādām, ka izbūvējot granīta bruģa segumu, ir iespējama augstumu starpība starp diviem blakus esošiem bruģiem Latvijas valsts ceļu specifikāciju pieļaujamajās robežās. Pretēji betona bruģim, kuru izlej formās, granīta bruģi zāģē un bruģa biezums dažu milimetru robežās var variēt.

Seguma nomaiņu Aspazijas bulvāra un Kaļķu ielas krustojumā veic SIA "Binders", kopējās darbu izmaksas  sastāda 104 840 eiro.

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola,

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Citi jaunumi