Ziņas medijiem

Atļauta transportlīdzekļu novietošana Brīvības gatvē

Rīgas domes satiksmes departaments informē, ka remontdarbu laikā Brīvības ielā, ir atļauta transportlīdzekļu novietošana Brīvības gatvē uz nomales, centra virzienā.

Stāvvietu pieprasījuma gadījumā, posms tiks pagarināts, kā arī transportlīdzekļus drīkstēs novietot virzienā no centra.

Departaments, iedzīvotājus un pilsētas viesus, aicina iespējas mazāk izmantot savu privāto autotransportu, tā vietā izmantojot sabiedrisko transportu, velosipēdu, vilcienu, kā arī uz vietām, kas atrodas netālu, doties ar kājām.

Satiksmes departaments autovadītāju ērtībai dažādās Rīgas apkaimēs piedāvā bezmaksas autonovietnes. Tās atrodas ne vairāk kā piecu minūšu attālumā no tuvākās sabiedriskā transporta pieturvietas un vietās, no kurām līdz pilsētas centram iespējams aizbraukt ne vairāk kā 30 minūšu laikā.

Plašāka informācija par autonovietnēm, kā arī informācija par aktuālajiem remontdarbu posmiem,  ir atrodama Rīgas domes Satiksmes departamenta mājas lapā.

Pašvaldība atgādina, ka šogad seguma atjaunošanas darbi tiks veikti: Brīvības ielā posmā no Lāčplēša ielas līdz Gaisa tiltam, Krišjāņa Valdemāra ielā, Duntes ielā, Elizabetes ielā, Stabu ielā, Dzirnavu ielā, Merķeļa ielā, kā arī Zirņu, Ganu un Lenču ielās.

Pašvaldība atvainojas rīdziniekiem un pilsētas viesiem par sagādātajām neērtībām,  kā arī aicina autovadītājus būt saprotošiem un sekot līdzi satiksmes organizācijas tehniskajiem līdzekļiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola,

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Tālr. 67012703

Citi jaunumi