Ziņas medijiem

Departaments nav apmierināts ar satiksmes organizāciju seguma atjaunošanas objektos; būvuzņēmēji sola piesaistīt speciālistus

Šodien, 28.jūlijā, Rīgas domes Satiksmes departamenta vadība, Ceļu satiksmes drošības direkcijas un Latvijas valsts ceļu pārstāvji tikās ar Rīgas ielu seguma atjaunošanas atbildīgajiem būvdarbu veicēju - AS “Ceļu pārvalde”, SIA “Roadeks”, AS “A.C.B”, SIA “Binders”, SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” pārstāvjiem un piesaistītajiem būvuzraugiem, lai atkārtoti pārrunātu satiksmes organizāciju būvdarbu zonās.

“Šis ir pirmais gads, kad tik apjomīgi remontdarbi tiek veikti 17 kilometru garumā, pašā pilsētas centrā, ielās ar augstu gājēju un satiksmes intensitāti, tādējādi ietekmējot ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi,” tikšanās laikā norādīja Emīls Jakrins, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs.

“Jāsaprot, ka uz remontdarbu laiku mēs esam nodevuši galvaspilsētas ielas jums, būvdarbu veicējiem, jūsu atbildība ir ne tikai kvalitatīvs galarezultāts, bet arī pārdomāta satiksmes organizācija, domājot par ikviena satiksmes dalībnieka drošību un ērtībām,” akcentēja Jakrins.

Satiksmes departaments pēdējo divu dienu laikā Rīgas ielu remontdarbu veicējiem ir piemērojis 11 aktus par līgumsoda piemērošanu, par darba vietas neatbilstošu aprīkošanu. Kopumā līgumsodu apmērs sasniedz teju 8000 eiro. Tāpat departaments atbildīgajiem būvdarbu veicējiem un būvuzraugiem ir izteicis vismaz piecdesmit mutiskus brīdinājumus.

“Pašvaldības mērķis nav sodīt, bet norādīt uz nepilnībām, lai tās vairs netiktu pieļautas, mainot izpratni par drošu satiksmes organizāciju būvobjektā, sākot ar atbildīgo būvdarbu veicēju vadību un beidzot ar strādniekiem,” teica Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs.

Tikšanās laikā Rīgas ielu seguma atjaunošanas atbildīgie būvdarbu veicēji apstiprināja, ka būvdarbu zonā nav ievērotas normatīvu prasības satiksmes organizācija, norādot, ka, lai risinātu radušās problēmas un no nepilnībām izvairītos nākotnē, katram objektam tiks piesaistīti speciālisti, kas būvdarbu zonā būs atbildīgi tikai par drošu satiksmes organizāciju un normatīvu prasību ievērošanu.

Kā ziņots, vairākos maģistrālo centra ielu posmos uzsākts darbs pie ietvju un apmaļu demontāžas, kā arī plānoti asfalta frēzēšanas un ieklāšanas darbi uz brauktuvēm, paralēli norit arī apjomīgi inženierkomunikāciju remontdarbi.

Seguma atjaunošanas darbi norit Krišjāņa Valdemāra ielā posmā no Bruņinieku  ielas līdz Upes ielai, Dzirnavu ielā posmā no Gogoļa ielas līdz Marijas ielai, Elizabetes ielā posmā no Eksporta ielas līdz Brīvības bulvārim un no Brīvības bulvāra līdz Satekles ielai.

Tāpat Stabu ielā posmā no Valmieras ielas līdz Avotu ielai un no Brīvības ielas līdz Tērbatas ielai, Duntes ielā posmā no Upes ielas līdz Laktas ielai.

Atgādinām, ka siltumtrases izbūves un ūdensvada remontdarbu dēļ ierobežota satiksme ir Brīvības ielā posmā no Bruņinieku ielas krustojuma līdz Pērnavas ielas krustojumam.

Autovadītājiem būvdarbu laikā jārēķinās ar nopietniem satiksmes ierobežojumiem un papildus ceļā pavadīto laiku. Gājējiem jāņem vērā, ka tajos ietvju posmos, kur tiek veikti ietvju seguma demontāžas darbi, šie posmi ir slēgti. Būvniekiem uzdots nodrošināt pārvietošanās iespējas pa brauktuvi, norobežojot to no kopējās transportlīdzekļu plūsmas.

Seguma atjaunošanas darbus Rīgā veic pieci uzņēmumi “Roadex”, “ACB”, “Ceļu pārvalde”, “Igate” un “Binders”.

Plašāku informāciju par satiksmes ierobežojumiem var atrast Satiksmes departamenta mājas lapā www.rdsd.lv, kā arī sekojot Rīgas domes Satiksmes vadības centra Twitter kontam @rdsvc.

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Tālr. 67012754; 29584470

 

 

 

 

 

Citi jaunumi