Ziņas medijiem

Seguma atjaunošanas darbi Rīgā norit 17km apjomā

Gatavojoties Latvijas valsts simtgades svinībām, vairākās maģistrālajās ielās turpinās remontdarbi gandrīz 17 km apjomā. Vairākos maģistrālo centra ielu posmos uzsākts darbs pie ietvju un apmaļu demontāžas, kā arī plānoti asfalta frēzēšanas un ieklāšanas darbi uz brauktuvēm, paralēli norit arī apjomīgi inženierkomunikāciju remontdarbi.

“Jebkuru būvdarbu veikšana blīvi apdzīvotās teritorijās ir sarežģīta un rada neērtības satiksmes dalībniekiem, kas īslaicīgi var būt arī būtiskas. Šī ir pirmā reize, kad tik apjomīgi darbi norit gandrīz visās centra maģistrālajās ielās, ietekmējot ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi,” norāda Emīls Jakrins Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs.

Autovadītājiem būvdarbu laikā jārēķinās ar nopietniem satiksmes ierobežojumiem un papildus ceļā pavadīto laiku. Gājējiem jāņem vērā, ka tajos ietvju posmos, kur tiek veikti ietvju seguma demontāžas darbi, šie posmi ir slēgti. Būvniekiem uzdots nodrošināt pārvietošanās iespējas pa brauktuvi, norobežojot to no kopējās transportlīdzekļu plūsmas.

Esam vairakkārt tikušies ar atbildīgajiem būvdarbu veicējiem un būvuzraugiem, lai atkāroti atgādinātu par obligātu nepieciešamību objektā darba vietu aprīkot atbilstoši normatīviem, domājot par ikviena satiksmes dalībnieka drošību un ērtībām,” pauž Jakrins, norādot, ka departaments ir pateicīgs arī par sabiedrības līdzdalību, konstatējot un informējot departamentu par neatbilstošu darba organizēšanu būvdarbu zonā.

Satiksmes departaments pirms būvniecības sezonas sākuma organizēja tikšanos ar  atbildīgajiem būvdarbu veicējiem un inženierkomunikāciju valdītājiem, pieaicinot speciālistus gan no Darba inspekcijas, gan citām atbildīgajām institūcijām, lai vērstu uzmanību uz normatīvu prasībām un to ievērošanas nozīmīgumu darbu organizācijas procesā. Šonedēļ tikšanās tiks organizēta atkārtoti, pieaicinot Valsts policijas, CSDD, Latvijas valsts ceļu un citu institūciju pārstāvjus.

Papildus sarežģītību kvalitatīvā darba organizācijā rada īsā būvniecības sezona, kas iesākas līdz ar skolēnu vasaras brīvlaiku, kad tradicionāli samazinās transporta līdzekļu skaits pilsētas ielās, un noslēdzas līdz ar 1.septembri.

Līdzīgi kā pakāpeniski mainās pilsētas iedzīvotāju domāšana par zaļu dzīvesveidu, laiks ir nepieciešams, lai mainītu arī darbu izpildītāju attieksmi par nepieciešamību darba vietu remontdarbu zonā veidot drošu, jo īpaši domājot par mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem.

Kā ziņots, seguma atjaunošanas darbi norit Krišjāņa Valdemāra ielā posmā no Bruņinieku  ielas līdz Upes ielai, Dzirnavu ielā posmā no Gogoļa ielas līdz Marijas ielai, Elizabetes ielā posmā no Eksporta ielas līdz Brīvības bulvārim un no Brīvības bulvāra līdz Satekles ielai.

Tāpat Stabu ielā posmā no Valmieras ielas līdz Avotu ielai un no Brīvības ielas līdz Tērbatas ielai, Duntes ielā posmā no Upes ielas līdz Laktas ielai.

Atgādinām, ka siltumtrases izbūves darbu dēļ ierobežota satiksme ir Brīvības ielā posmā no Bruņinieku ielas krustojuma līdz Pērnavas ielas krustojumam.

Seguma atjaunošanas darbus Rīgā veic pieci uzņēmumi “Roadex”, “ACB”, “Ceļu pārvalde”, “Igate” un “Binders”.

Plašāku informāciju par satiksmes ierobežojumiem var atrast Satiksmes departamenta mājas lapā www.rdsd.lv, kā arī sekojot Rīgas domes Satiksmes vadības centra Twitter kontam @rdsvc.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Tālr. 67012703; 29584470

Citi jaunumi