Ziņas medijiem

Rīgas ielu uzturētājiem uzdots nodrošināt ziemas dežūras

Ņemot vērā prognozētos laika apstākļus, Rīgas domes Satiksmes departaments uzdevis ielu, tiltu un pārvadu uzturētājiem nodrošināt ziemas dežūras visā Rīgā, visām ziemas tehnikas vienībām.

Pilsētai ir pieejamas 59 ziemas tehnikas vienības – 34 kompleksās ielu tīrāmās un kaisāmās mašīnas, 16 kompleksās ietvju tīrāmās un kaisāmās mašīnas, 7 autogreideri, 2 sniega savācēji. Rīgas tiltiem ir 8 tehnikas vienības, centrā – 2, Vidzemes priekšpilsētā – 4, Zemgales priekšpilsētā – 6, Latgales priekšpilsētā – 6, Ziemeļu priekšpilsētā – 3 un Kurzemes priekšpilsētā – 3 tehnikas vienības.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka gaisa temperatūrai paaugstinoties, agrās rīta stundās uz brauktuves īsā laikā var veidoties satiksmei bīstamais apledojums - atkala. Atkala visstraujāk veidojas uz brauktuvēm, kas atrodas ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Satiksmes departamenta speciālisti atgādina autovadītājiem savlaicīgi veikt vasaras riepu nomaiņu uz ziemas, lai, pasliktinoties laika apstākļiem, neapdraudētu savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.  Tāpat aicinām pārbaudīt savus transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem. Autovadītājiem ieteicams ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai nokrišņu laikā un līdz ar apledojuma veidošanos nekavējoties veiktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Tālr. 67012703; 29584470

Citi jaunumi