Ziņas medijiem

Brīvības ielā posmā no Bruņinieku ielas līdz Cēsu ielai ierīko sabiedriskā transporta joslu

Rīgas domes Satiksmes departaments vērš autovadītāja uzmanību, ka tiek veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas Brīvības ielā posmā no Bruņinieku ielas līdz Cēsu ielai – ierīkojot sabiedriskā transporta joslu virzienā uz Teiku.

 

Satiksmes organizācijas izmaiņas nodrošinās iespēju sabiedriskajam transportam apbraukt satiksmes sablīvējumus, iekļauties noteiktajā grafikā, kā arī vakara maksimuma stundās ļaus samazināt braukšanas laiku par 3 minūtēm, kopā ietaupot 468 minūtes vienā darba dienā. Tādējādi sabiedriskā transporta josla uzlabos pārvietošanās komfortu apmēram 20 000 pasažieru. Papildus norādām, ka Brīvības iela ir noslogotākā iela, kurā pārvietojas sabiedriskais transports, sasniedzot pat 1,38 reisu skaitu minūtē.

 

Sabiedriskā transporta josla ~1,3km garumā ieviesta Brīvības ielas seguma atjaunošanas ietvaros. Tā izveidota nesamazinot braukšanas joslu skaitu pārējam transportam, bet likvidējot autostāvvietas ielu malās.

 

Rīgā sabiedriskais transports noteikts kā viena no prioritātēm un šādas joslas ierīkotas jau vairāk nekā 15 ielās. Kā liecina „Rīgas Satiksmes” dati, galvaspilsētā ar vienu automašīnu pārsvarā pārvietojas viens cilvēks, savukārt viens sabiedriskais transports dienā pārvadā aptuveni 700 pasažierus  dienā.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Una Ahuna-Ozola

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

Tālr. 67012703; 29584470

 

Citi jaunumi