Ziņas medijiem

Ieriķu ielā ieviesta sabiedriskā transporta josla

Autovadītāju ievērībai Ieriķu ielas posmā no Kastrānes ielas līdz Dzelzavas ielai ir ieviesta sabiedriskā transporta josla. Šādas satiksmes organizācijas izmaiņas veiktas pēc AS "Rīgas satiksmes" ierosinājuma, jo vairāk nekā 63% sabiedriskā transporta reisu virzienā no Mežciema un Purvciema uz centru regulāri maršrutā kavēja no trīs līdz astoņām minūtēm.

Ieguvēji ir ne tikai sabiedriskā transporta pasažieri, bet arī velobraucēji, kuri pa sabiedriskā transporta joslu ērti var šķērsot Jorģa Zemitāna pārvadu un turpināt ceļu pa Krišjāņa Barona ielu.

Lai palielinātu sabiedriskā transporta kustības ātrumu, Rīgas maģistrālajās ielās pakāpeniski tiek ieviestas sabiedriskā transporta joslas, tādējādi būtiski uzlabojot pasažieru apkalpošanas kvalitāti un iedzīvotāju mobilitāti.

Piemēram, pēc sabiedriskā transporta joslas ieviešanas Brīvības ielā pozitīvi ietekmēti apmēram 20 000 pasažieru dienā, kuru sabiedriskā transporta reisi iepriekš kavēja. Tagad sabiedriskais transports var apbraukt satiksmes sablīvējumus, iekļauties noteiktajā grafikā, kā arī vakara maksimuma stundās samazinājies maršruta braukšanas laiks līdz pat 3 minūtēm, kopā ietaupot 468 minūtes jeb 7 stundas un 48 minūtes vienā darba dienā.

Lēmuma pieņemšanā par sabiedriskā transporta joslas ieviešanu piedalījās  pārstāvji no VAS „Latvijas Valsts ceļi”, RP SIA „Rīgas satiksme”, VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija”, Valsts policijas, kā arī Rīgas pašvaldības policijas.

 

Citi jaunumi