Ziņas medijiem

Braukšanas apstākļi Rīgas ielās apgrūtināti; pilsētas ielās uz tiltiem un satiksmes pārvadiem strādā visa pieejamā ziemas tehnika

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka naktī no plkst.03.00 uzsākta ielu, tiltu un satiksmes pārvadu tīrīšana no sniega un apstrāde ar pretslīdes materiāliem. Ielās un uz tiltiem norīkotas visas specializētās kaisīšanas mašīnas un traktorbirstes. Kopējā transporta plūsma ir izteikti lēnāka nekā ierasts, arī sabiedriskais transports kavējas.

Prognozējoši, brauktuves maģistrālajās ielās no sniega pilnībā tiks attīrītas trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām, pēc tam uzsāks rajona nozīmes ielas attīrīšanu. Ziemas tehnika patlaban iekļaujas kopējā satiksmes plūsmā, līdz ar to brauktuvju attīrīšana no sniega nenotiek tik raiti kā būtu vēlams. Transporta līdzekļu vadītājus aicinām būt saprotošiem.

Satiksmes departaments atkārtoti norāda, lai neapdraudētu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, aicinām pārbaudīt savus transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem. Autovadītājiem ieteicams ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Autovadītājiem tāpat jāņem vērā, ka pie nepastāvīgajiem laika apstākļiem un temperatūras svārstībām, kad nakts stundās gaisa temperatūra ir zem nulles grādu, bet dienas laikā virs, bedres asfaltbetona segumā veidosies ļoti strauji – pat dažu stundu laikā. Ielu un tiltu bedru remonts notiek visu gadu, taču ziemā tiek labotas tikai avārijas bedres.

Lai veiktu kvalitatīvu bedru remontu, nepieciešama gaisa temperatūra, kas nav zemāka par + 5 grādiem, līdz ar to ziemas periodā nekavējoties tiek remontētas tās bedres, kas apdraud satiksmes drošību, prioritāri maģistrālajās ielās un uz tiltiem.

Šobrīd avārijas bedru novēršanai tiek pielietota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija. Tas nozīmē, ka bedre maksimāli tiek iztīrīta, nosusināta un ieklāts aukstā asfalta maisījums.

Ziemā uzturētājiem ielās un uz tiltiem galvenais uzdevums ir novērst avārijas situācijas un uzlabot satiksmes drošību līdz brīdim, kad ielas un tiltus būs iespējams salabot atbilstošos laika apstākļos ar ierastiem paņēmieniem.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.


Informāciju sagatavoja:
Ilze Dimante, Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste

 

Citi jaunumi