Ziņas medijiem

Braukšanas apstākļi Rīgas ielās atbilstoši laika apstākļiem

Rīgas domes Satiksmes vadības centrs informē, ka galvaspilsētā satiksme ir atbilstoša laika apstākļiem. Naktī plkst.2 uzsākta un vēl joprojām turpinās ielu, tiltu un satiksmes pārvadu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem.

Kopumā norīkotas 20 tehnikas vienības. Patlaban tehnika vēl strādā uz tiltiem un satiksmes pārvadiem, centrā, Pārdaugavā un Vidzemes priekšpilsētā, lai veiktu ielu kaisīšanas darbus ar pretslīdes materiāliem.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus braukt uzmanīgi un izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu distanci.

Sākoties intensīvai snigšanai, ielu, tiltu un pārvadu uzturētāji prioritāri ceļu tīrīšanu un kaisīšanu sāk pirmās un otrās kategorijas ielās. Prioritārās ielas ir ar sabiedriskā transporta un intensīvu transportlīdzekļu kustību.  

Atbilstoši brauktuvju uzturēšanas prasībām Rīgā, uzņēmumiem tiltu brauktuvju tīrīšana ir jāpabeidz divu stundu laikā pēc snigšanas beigām, bet maģistrālo ielu brauktuvju tīrīšana - trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām. Pabeidzot prioritāro ielu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, ziemas dienesti turpina darbu trešās prioritātes jeb vietējas nozīmes ielās.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Dimante, Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste
Tālr. 67012752; 26111123

 

Citi jaunumi