Ziņas medijiem

Rīgā norisināsies Eiropas Mobilitātes nedēļa

Jau vairāk nekā 15 gadus Rīgā norisinās Eiropas Mobilitātes nedēļa, kuras laikā notiek dažādi mobilitātes pasākumi. Rīgas domes Satiksmes departaments aicina ikvienu rīdzinieku pārdomāt savus ikdienas pārvietošanās paradumus un, ja ir iespējams, izmantot ikdienā alternatīvas pārvietošanās iespējas privātajam transportam.

Bērniem jau vairāk nekā desmit gadus tiek rīkotas velosacensības. Pirmdien, 16.septembrī, plkst. 17.45 notiks “Riteņvasara Grīziņkalna parkā” pie J.Asara ielas. Kā ierasts, tiks rīkoti braucieni dažādās veloklasēs no bezpedāļiem līdz lielajiem MTB, kā arī velostafete. Tiem, kam ātrumpārslēdzēju nav, paredzēta praktiski līdzena trase, bet tos, kam jau iespējams pārslēgt ātrumus, gaida arī neliels kalniņš.

Savukārt sestdien, 22.septembrī, notiks Imulrings, pasākums visai ģimenei, ar velobraucieniem dažādās klasēs skrejriteņiem, rollingu, skrituļslidu braucienu, velostafeti, skrējienu un pat virves vilkšanu. Pasākums notiks Imulas ielā 4, sākums no plkst.11.

Tradicionāli, 19.septembrī dienā “Ar velo uz darbu” aicinām rīdziniekus ikdienas gaitās doties ar velosipēdu, kā arī mudināt kolēģus, draugus un radus pārvietoties ar šo videi draudzīgo transporta veidu. Pasākums norisināsies Brīvības pieminekļa laukumā. Satiksmes departamenta darbinieki pēc iespējas vairāk pārvietosies ar kājām, sabiedrisko transportu vai izmantos velosipēdu, lai veiktu savus ikdienas pienākumus. Kopumā darba vajadzībām Satiksmes departamenta rīcībā ir seši velosipēdi.

Eiropas Mobilitātes nedēļa tradicionāli notiek no 16.-22.septembrim un tajā piedalās vairāk nekā 40 valstis no visas pasaules. Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumus Rīgā organizē Satiksmes departaments sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām, privātiem uzņēmējiem, veloaktīvistiem un citiem, kuriem ilgstpējīgas mobilitātes attīstība pilsētā nav vienaldzīga.
 

Informāciju sagatavoja: Ilze Dimante,Rīgas domes Satiksmes departamenta Sabiedrisko attiecību vadītāja

Citi jaunumi