Ziņas medijiem

Naktī veikta ielu un tiltu apstrāde ar pretslīdes materiāliem

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka uzsākta maģistrālo ielu un tiltu un satiksmes pārvadu apstrāde ar pretslīdes materiāliem.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai nokrišņu laikā un līdz ar apledojuma veidošanos nekavējoties veiktu maģistrālo ielu un tiltu, satiksmes pārvadu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiāliem. Kopumā uzņēmējiem ir pieejamas 63 ziemas tehnikas vienības.

Aicinām autovadītājus savlaicīgi veikt vasaras riepu nomaiņu uz ziemas riepām, lai pie šādiem laika apstākļiem neapdraudētu savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.  Autovadītājiem ieteicams ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Ielu, tiltu un pārvadu uzturēšanas darbus Rīgā veic uzņēmumi, ar kuriem Satiksmes departaments konkursa rezultātā šogad noslēdza līgumus par transporta būvju ikdienas uzturēšanu no 2019. līdz 2024.gadam. Ielu un satiksmes pārvadu ikdienas uzturēšanu veic pilnsabiedrības "Daugavas labā krasta uzturētājs" un "Daugavas kreisā krasta uzturētājs".

Par ielu uzturēšanas nepilnībām aicinām iedzīvotājus informēt Satiksmes vadības centru, zvanot uz bezmaksas tālruni 80003600, kuri par nepieciešamajiem uzturēšanas darbiem informēs uzturētājus.

 

 

Informāciju sagatavoja:Ilze Dimante, Rīgas domes Satiksmes departamenta Sabiedrisko attiecību vadītāja

Citi jaunumi