Ziņas medijiem

Aicina piedalīties Eiropas Mobilitātes nedēļas aktivitātēs!

No 16. līdz 22. septembrim visā Eiropā ar SAUKLI “BEZIZMEŠU MOBILITĀTE VISIEM” tiks atzīmēta Eiropas Mobilitātes nedēļa, aicinot iedzīvotājus izvēlēties pārvietošanās veidus, kuri nerada vai ievērojami samazina emisiju apjomu. Rīgas domes Satiksmes departaments aicina visas nedēļas garumā piedalīties dažādās aktivitātēs Rīgā.

Lai veicinātu bezizmešu pārvietošanos ikdienā, Satiksmes departaments izaicina uzņēmējus, kolektīvus, skolas, universitātes un pārējos kolektīvus ENDOMONDO izaicinājumā. Ikviens aicināts piedalīties divās kategorijās – iešanā un braukšanā ar velosipēdu. Izaicinājums norisināsies vienu mēnesi – no 16. septembra līdz 15. oktobrim. Pirmo trīs vietu ieguvēji, kuri šajā laika posmā būs nostaigājuši vai nobraukuši lielāko kilometru skaitu, saņems īpašās Eiropas Mobilitātes nedēļas piemiņas balvas, medaļas un diplomus. ENDOMONDO izaicinājuma nolikums pieejams Rīgas domes Satiksmes departamenta mājaslapā www.rdsd.lv.

Savukārt jau šo trešdien, 16.septembrī, VEF mobilitātes punktā pie Brīvības gatves un G.Zemgala gatves krustojuma no plkst. 8:00 līdz 13:00 darbosies bezmaksas velo apkopes stacija, kurā meistari iedzīvotājiem piedāvās velosipēdu tehnisko apkopi. Tāpat iedzīvotājiem būs iespēja reģistrēt savus velosipēdus CSDD. Velosipēda reģistrācija ir garants tam, ka, piemēram, policija, atrodot zagtu velosipēdu, var noskaidrot tā īpašnieku.

Lai piereģistrētu riteni:

Tāpat būs pieejama mikromobilitātes piramīda, kurā iedzīvotājiem būs iespēja sevi atzīmēt attiecīgajā pārvietošanās kategorijā, bet par labāku noskaņojumu pasākuma laikā rūpēsies DJ M&M.

No plkst. 17:30 Uzvaras parkā notiks Rīgas pilsētas bērnu un jauniešu atklāto velosacensību “Riteņvasara-2020” posms.

Sacensības notiks bezpedāļu, “12 līdz 16”, “20”, “24”, “26+” un šosejas velo klasēs, kā arī būs rollings – riteņbraucēja un skrituļslidotāja ekipāžu sacensības, kurās skrituļslidotāju statusā aicināti piedalīties arī vecāki.

Savukārt ceturtdien, 17. SEPTEMBRĪ, pulksten 11:00 notiks ekspertu diskusija par bezizmešu mobilitātes attīstības iespējām Rīgā. Diskusija būs vērojama Rīgas domes Satiksmes departamenta Facebook profilā.

Vakarā,  no plkst. 17:30 Bieriņu trasē (Amulas/Slampes ielu stūris pie Akmensdārza) notiks Rīgas pilsētas bērnu un jauniešu atklāto velosacensību “Riteņvasara-2020” posms.

Sacensības notiks “16”, “20”, “24” un “26+” velo klasēs, kā arī tiks organizēta velostafete (divu dalībnieku komandu sacensības – bērns un tētis, bērns un mamma vai divu bērnu komanda).

Sestdien, 19.septembrī no plkst.11:00 līdz 16:00 Imulas-Kalvenes ielu aplī notiks tradicionālās ģimeņu velo sacensības “Imulrings.”

Sacensības notiks bezpedāļu, “12 līdz 16”, “20”, “24”, “26+” un šosejas velo klasēs, kā arī būs velostafete, velorollings (riteņbraucēja un skrituļslidotāja vai skeitera ekipāžu sacensības), skrituļslidu sacensības un skrējiens.

22. septembrī, kas jau tradicionāli visā Eiropā tiek svinēta kā “Diena bez auto” plkst. 11:00 notiks atjaunotās Sporta ielas svinīgā atklāšana. Iela šajā dienā tiks slēgta autosatiksmei un tajā  līdz plkst. 13.00 būs pieejamas dažādas mikromobilitātes aktivitātes pasākuma apmeklētājiem.

Savukārt bērnus un jauniešus no plkst. 17:45 sacensību  organizatori gaidīs Grīziņkalna parkā. Tur notiks bērnu un jauniešu velosacensību „Grīziņkalna riteņvasara” posms.

Sacensības notiks bezpedāļu, “12 līdz 16”, “20”, “24”, “26+” velo klasēs, kā arī tiks organizēta velostafete (divu dalībnieku komandu sacensības – bērns un tētis, bērns un mamma vai divu bērnu komanda).

Pasākumus organizē Rīgas dome, Rīgas domes Satiksmes departaments un Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar EU CIVITAS Handshake. Savukārt bērnu un ģimeņu aktivitātes organizē Tehniskās jaunrades nams “Annas 2.”

Visi pasākumi tiks fotografēti un filmēti.

Citi jaunumi