Ziņas medijiem

Demonstrēs jaunu, modernu ielu tīrīšanas tehniku

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Satiksmes departamenta vadība pirmdien, 11. Maijā, apskatīs darbībā jaunu ielu tīrāmo vakuuma tehniku, kura nesen parādījusies ielu uzturētāju uzņēmumu rīcībā.

Pasākumā aicināti piedalīties arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Apskate sāksies plkst. 13.00 Strēlnieku ielā starp E. Melngaiļa un Hanzas ielu. Žurnālistus, kuri vēlas piedalīties pasākumā, līdz plkst. 12.45 pie Rātsnama (RTU pusē) gaidīs mikroautobuss.


Satiksmes departaments pēc iepirkuma procedūras šā gada sākumā noslēdza ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanas līgumu uz pieciem gadiem. Kā viena no prasībām uzņēmējiem bija nodrošināt jaunas, vakuuma ielu tīrīšanas tehnikas.

Šobrīd ielu tīrīšana pamatā tiek nodrošināta ar tehniku, kad putekļi un smiltis ar birstu palīdzību tiek savāktas vienkopus un uzslaucītas. Tīrīšanas procesā putekļi bieži nokļūst arī apkārtējā vidē. Savukārt jaunās tīrīšanas mašīnas visus netīrumus savāc ar vakuuma tehniku, gandrīz pilnībā novēršot putekļu rašanos.

Citi jaunumi