Ziņas medijiem

Rīgā rekonstruēti un izbūvēti 28 luksoforu objekti ar ERAF līdzfinansējumu

Rīgas domes Satiksmes departaments uzstādījis gandrīz 30 luksoforu objektus ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu.

Pieci krustojumi tika pilnībā pārbūvēti un rekonstruēti:

 

Pilnībā izbūvētas regulējamas gājēju pārejas 23 vietās.

 

 

Visos luksoforos uzstādītas gaismas emisijas diožu moduļu sistēmas, uzlabojot luksoforu gaismas signālu redzamību un satiksmes drošības līmeni. Visi luksofori savienoti ar Satiksmes vadības centru.

Uz ietvēm pie gājēju pārejām iestrādāts taktilais bruģis, kas personām ar redzes traucējumiem ļauj vieglāk šķērsot krustojumus. Tāpat  ierīkotas regulējamas gājēju pārejas, kas aprīkotas ar gājēju luksoforu moduļiem, atsevišķās vietās izbūvētas veloceliņu šķērsošanas vietas un gājēju drošības saliņas, izbūvētas gājēju ietves, ierīkotas gājēju barjeras, kā arī uzstādīti citi satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi.

Kopējās projekta īstenošanas izmaksas bija 3 miljoni eiro, no kuriem 1,4 miljoni bija Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums un valsts dotācija 38 tūkstošu eiro apmērā.

Projekts īstenots no Eiropas Reģionālās attīstības fonda darbības programmas  „Infrastruktūra un pakalpojumi” 3.2. prioritātes „Teritoriju pieejamības un sasniedzamības veicināšana” 3.2.1.3. aktivitātes „Satiksmes drošības uzlabojumi apdzīvotās vietās un Rīgā” 3.2.1.3.2. apakšaktivitāte „Satiksmes drošības uzlabojumi Rīgā”.

 

 

 

Citi jaunumi