Ziņas medijiem

Satiksmes departaments: būvsezonu vēl nenoslēdz; darbi pabeigti seguma atjaunošanas objektos

Pilnizmēra attēls

“Esmu gandarīts, ka ar katru gadu uzlabojas sadarbība starp būvdarbu veicējiem un pasūtītāju – pašvaldību. Esam panākuši vienotu izpratni par darbu procesu nodrošināšanu, prioritāri domājot par gājēju un velobraucēju komfortablu pārvietošanos remontdarbu zonās,” norāda Emīls Jakrins, Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs, izsakot pateicību arī būvdarbu veicējiem par ievērotajiem darbu pabeigšanas termiņiem.

Kā iepriekš tika ziņots, pilnībā noslēgusies Brīvības ielas seguma atjaunošana, pabeidzot posmu no Bruņinieku ielas līdz pat Gaisa tiltam. Atjaunots  segums Merķeļa ielā visā tās garumā, kā arī nomainīts segums Kalpaka bulvārī no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai.

Vērienīga rekonstrukcija tika veikta arī Ata ielā, Augšielā un Vagonu ielā, to pilnībā pārbūvējot un ielu pagarinot, lai Daugavas stadionā notiekošo pasākumu laikā novirzītu autobusu kustību.

Patlaban būvniecības darbi turpinās Salu tilta kompleksa pārbūves 2.kārtas pirmā etapā, kur darbi norit visos četros objekta posmos - estakādē pār Bieķengrāvi, tiltā pār Bieķengrāvi (augšteces pusē), pārvadā pār Lucavsalu un četrās estakādes Zaķusalā, kā arī pārvadā pār Krasta ielu.

Tāpat remontdarbi turpinās uz Augusta Deglava satiksmes pārvada. Zem pārvada labiekārtota caurbrauktuve, pagarinot Vagonu ielu un  nodrošināta vides pieejamība gājējiem. Pārbūves laikā izbūvēs jaunas ietves, tādējādi nodrošinot gājēju un velosipēdistu ceļu gar kreiso brauktuves malu (virzienā no centra).

Būvniecības darbi uzsākti arī pie Lubānas un Juglas ielas satiksmes apļa pārbūves. Lai samazinātu automašīnu klātbūtni pašā rotācijas aplī un uzlabotu transportlīdzekļu plūsmu, nodalīs labā pagrieziena joslas virzienā no Lubānas ielas uz a/c P4 un no Augusta Deglava ielas uz Lubānas ielu.

Rotācijas apļa mezglos plānots ierīkot gājēju pārejas ar speciālo papildus apgaismojumu. Papildus tiks pārbūvēta lietus ūdens kanalizācija un ielas apgaismojuma tīkli.

Savukārt autovadītāju ērtībai, vairākās Rīgas ielās izbūvētas jaunas īslaicīgās autostāvvietas.  Autostāvvietas izbūvētas Valdeķu ielas posmā no Ozolciema ielas līdz Ēbelmuižas ielai, Rušonu ielas posmā no Maskavas ielas līdz Aglonas ielai un Ēbelmuižas ielas posmā no Valdeķu ielas līdz Līvciema ielai. Kopumā izbūvētas stāvvietas 109 automašīnām.

Citi jaunumi