Ziņas medijiem

Turpinās maģistrālo ielu tīrīšana ar specializēto mitrināšanas tehniku; atputekļošanas darbi uzsākti arī uz grantētajām ielām

Lai novērstu putekļu izplatību un uzlabotu gaisa kvalitāti, Rīgā turpinās maģistrālo ielu tīrīšana ar specializēto mitrināšanas tehniku, kā arī ir uzsākta grantēto ielu apstrāde ar putekļu absorbentu – līdzekli, kas ievērojami samazina putekļu izplatību gaisā. Jau šobrīd atputekļošanas darbi ir veikti vairāk nekā 30 grantētajās Rīgas ielās.

Iestājoties siltam un sausam laikam, īpaša uzmanība tiek pievērsta ielu brauktuvju laistīšanai, ko veic ar specializētu mitrināšanas tehniku. Tā pastiprināti tiek veikta ilgstošos sausuma periodos, kā arī ielās ar lielu gājēju intensitāti. Tāpat, lai samazinātu putekļu izplatību, Rīgas domes Satiksmes departaments ir uzdevis ielu uzturēšanas dienestiem veikt grants ielu brauktuvju apstrādi ar putekļu absorbentu – kalcija hlorīdu. Šī tehnoloģija paredz, ka vispirms tiek veikta grantēto ielu seguma virskārtas uzirdināšana, bet pēc tam tur tiek iestrādāts kalcija hlorīds, kas piesaista gaisa mitrumu un ievērojami samazina putekļu izplatīšanos gaisā. Iestrādātā materiāla darbības laiks ir no trīs līdz sešiem mēnešiem, ko ietekmē satiksmes intensitāte, laika apstākļi un citi faktori.

Kopumā atputekļošanas darbi jau veikti vairāk nekā 30 Rīgas ielās un to posmos. Atputekļošana jau veikta Ceraukstes ielā, Šautuves ielā, Mazās Bauskas ielā, Lapotnes ielā, Tīruma ielā, Spoles ielā, Kursīšu ielā, Kurmenes ielā un vairākās citās.

Tāpat ielu brauktuvju tīrīšana tiek nodrošināta arī ar vakuuma putekļu novākšanas iekārtām Rīgas maģistrālajās ielās, kā arī ielās, kur kursē sabiedriskais transports, kopumā 1245 km garumā. Centra rajonā brauktuvju tīrīšana tiek veikta katru dienu, savukārt pārējā Rīgas teritorijā – trīs reizes nedēļā.  

Rīgā ielu uzturēšanas darbus veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

 

Informāciju sagatavoja: Ilze Dimante 
Rīgas domes Satiksmes departamenta Sabiedrisko attiecību vadītāja

Citi jaunumi