Ziņas medijiem

Čiekurkalnā piecu ielu krustojumā izveidots pagaidu rotācijas aplis

Rīgas domes Satiksmes departamenta uzdevumā uzsākts darbs pie Čiekurkalna 4.šķērslīnijas, Rusova, Gaujas un Ungura ielu krustojuma sakārtošanas, izveidojot pagaidu satiksmes rotācijas apli. 

Lai uzlabotu satiksmes drošību, veicinātu vienmērīgu satiksmes plūsmu Čiekurkalnā, mazinot konfliktējošo braukšanas manevru skaitu, kā arī, lai mierinātu satiksmi minētajā krustojumā, izveidots pagaidu satiksmes rotācijas aplis.

Kā uzsver satiksmes drošības speciālisti, pagaidu rotācijas apļa  pirmajā ieviešanas posmā ir izveidots rotācijas aplis un sakārtots viss saistībā ar transportlīdzekļu drošu un ērtu kustību. Turpinājumā tiks izvērtēts optimālais risinājums, lai bez projekta un pārbūves varētu ierīkot pēc iespējas ērtākas šķērsošanas vietas gājējiem.

Rotācijas aplis tiek atzīts par vislabāko ātruma kontroles veidu krustojumos ar augstu pieejošo satiksmes ātrumu. Satiksmes drošība rotācijas apļos uzlabojas ne tikai tādēļ, ka tajos samazinās braukšanas ātrums, bet arī tādēļ, ka būtiski mazāk ir konfliktējošo braukšanas manevru.

 

   

Citi jaunumi