Ziņas medijiem

Saglabās satiksmes ierobežojumus satiksmes pārvadā pār dzelzceļu Altonavas ielā

Šonedēļ Ārtelpas un mobilitātes departaments saņēmis speciālās inspekcijas atzinumu par satiksmes pārvada pār dzelzceļu Altonavas ielā tehnisko stāvokli. Pēc pārvada konstrukciju izpētes un analītiskajiem aprēķiniem nolemts, ka uz pārvada saglabās esošo satiksmes organizāciju. Pie esošajiem apstākļiem pārvadu var turpināt ekspluatēt vēl divus gadus, regulāri veicot tā tehniskā stāvokļa pārbaudi. 

Atzinumā secināts, ka bojājumi konstatēti pārvada velvei.

Eksperti norādījuši, ka satiksmes pārvadu drīkst ekspluatēt ar gājēju un velosipēdistu slodzi, kā arī ir atļauta divvirzienu autotransporta satiksme ar masas ierobežojumu līdz piecām tonnām. Sabiedrisko transportu turpinās organizēt pa citiem maršrutiem.

Pārvada ekspluatācijas termiņš ir divi gadi, kuru laikā ir jāveic regulāri pārvada tehniskā stāvokļa novērojumi. Tāpat tuvākajā laikā veicami vairāki īstermiņa pasākumi, lai uzlabotu satiksmes drošību – jālikvidē dzelzceļa kontakttīklu stiprinājumus pie fasādes Zasulauka stacijas pusē, jāveic būvniecības sieta montāža dzelzceļa sliežu ceļa zonā, kā arī jāveic balstu bojātā betona nokalšana un remonts. 

Pašvaldībai tiek rekomendēta esošo konstrukciju nojaukšana un jauna pārvada būvniecība.

Tilts atrodas plānotajā “Rail Baltica” trasē, kuras būvniecības laikā novecojušo pārvadu bija paredzēts nojaukt. Pašvaldība arī lūgusi Satiksmes ministriju sniegt informāciju par tālākajiem plāniem saistībā ar pārvadu.

Pašvaldība jau ziņoja, ka iespējamas bīstamības dēļ naktī uz piektdienu, 5. aprīli, Torņakalnā slēdza transporta un gājēju satiksmi viaduktā pār dzelzceļu Altonavas ielā, posmā no Tēriņu ielas līdz O. Vācieša ielai, bet pēc sākotnējā novērtējuma saņemšanas nākamajā dienā tika atjaunota gājēju un velosipēdistu kustība, kā arī divvirzienu autotransporta satiksme ar masas ierobežojumu līdz piecām tonnām.

 

Autors: Rīgas pašvaldības Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļa

 

Citi jaunumi