Ziņas medijiem

Diskutēs par veloinfrastruktūras attīstības jautājumiem pilsētā

Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros rīt, 20. septembrī, Rīgas domes Satiksmes departamentā notiks diskusija par velosipēdu satiksmes organizācijas un ceļu projektēšanas jautājumiem galvaspilsētā.

Rīgas ielās parādās arvien vairāk velobraucēji, līdz ar to nepieciešams veicināt diskusiju par tiesiskā regulējuma sakārtošanu, kas nosaka velosipēdu satiksmi un velosipēdu ceļu projektēšanu pilsētā.

Diskusijā piedalīsies Satiksmes departamenta, Satiksmes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas speciālisti, kā arī projektētāji un veloaktīvisti.

Speciālisti pārrunās nepilnības velosipēdu ceļu projektēšanas procesā, kā arī sniegs savus priekšlikumus, kā veicināt veloinfrastruktūras attīstību un pieejamību pilsētā.

Savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvji informēs par līdz šim jau paveiktajiem uzlabojumiem velosatiksmes organizācijā.

Diskusija ir atklāta un tajā aicināti piedalīties veloaktīvisti, sabiedrisko organizāciju pārstāvji, kā arī mediji, lai diskutētu par veloinfrastruktūras attīstības jautājumiem galvaspilsētā.

Diskusija notiek Satiksmes departamenta 6.stāva konferenču zālē plkst. 15.00-17.00 ar Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta CARMA atbalstu.

Eiropas Mobilitātes nedēļa Rīgā notiek jau desmito gadu. Šā gada Mobilitātes nedēļas  galvenā tēma ir „Alternatīva mobilitāte”. Mobilitātes nedēļas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību transporta ietekmei uz cilvēka veselību un dzīves kvalitāti. 

Satiksmes departaments sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām, Ceļu satiksmes drošības direkciju un veloaktīvistiem šonedēļ plāno dažādus pasākumus, kuros aicināts piedalīties ikviens interesents. Plašāka informācija par pasākumiem sadaļā EIROPAS MOBILITĀTES NEDĒĻA.

Citi jaunumi