Ziņas medijiem

Rīgā uzsākta ielu pavasara uzkopšana

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka galvaspilsētā uzsākta ielu braucamo daļu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšana no smiltīm un nogulsnēm, kas ziemas periodā sakrājušās uz brauktuvēm. Sakoptas tiek arī sabiedriskā transporta pieturvietas un lietus ūdens pieņēmēji. Šogad darbi uzsākti ātrāk nekā ierasts.

Ielu uzturēšanas dienesti primāri smilšu novākšanas un izvešanas darbu uzsākuši maģistrālajās ielās ar intensīvu satiksmi un sabiedriskā transporta kustību. Dienesti šobrīd strādā Jūrmalas gatvē, Kalnciema ielā, Dzelzavas ielā, Brīvības ielā, Lielvārdes ielā, Maskavas ielā, kā arī Vecrīgas ielās. Pēc visu maģistrālo ielu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšanas no smiltīm, uzsāks smilšu savākšanas darbus arī rajona nozīmes ielās.

Pēc brauktuvju attīrīšanas no sakrājušajām smiltīm un dubļiem, to izvešanas, dienesti uzsāks lietus ūdens pieņēmēju tīrīšanu.  Savukārt pēc tam darbu uzsāks specializētā tehnika ar mitrinātāju.

Ielu tīrīšanu ar specializēto tehniku šobrīd var veikt tikai dienas laikā, kad gaisa temperatūra ir virs nulles. Iestājoties labvēlīgākiem laika apstākļiem, darbi tiks organizēti arī nakts stundās – nekavējot kopējo satiksmes plūsmu.

Paralēli brauktuvju tīrīšanai, ielu uzturēšanas dienesti veic arī apauguma jeb augsnes likvidēšanu. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu ūdens novadīšanu no ielas brauktuves seguma, kur nav lietus ūdens kanalizācijas. Apaugums veidojas ilgstošā laika periodā, kad gar ielas malām sakrājušās smiltis, koku lapas, zari sablīvējas, radot augstāku augsnes kārtu, tādējādi traucējot ūdens novadīšanu. Ļoti ilgā laika periodā augsne var pārņemt arī daļu no brauktuves seguma, savukārt ūdenim ilgstoši uzkrājoties uz brauktuves tiek bojāts jebkura veida segumu, tāpēc apaugumu pavasarī nepieciešams likvidēt.

Apaugums jau likvidēts Pārdaugavas ielās kā Buļļu iela, Matrožu iela, Daugavgrīvas ielā vairākos posmos.

Rīgā ielu uzturēšanas darbus veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

Foto materiāls: https://failiem.lv/u/vbxsz67q 

Informāciju sagatavoja: Ilze Dimante, Rīgas domes Satiksmes departamenta Sabiedrisko attiecību vadītāja

Citi jaunumi