Ziņas medijiem

Rīgas ielās pilnā apmērā dežurē brauktuvju tīrāmās mašīnas

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka jau no 27. novembra Rīgas ielu uzturētāji ir uzsākuši pilnu ziemas dežūru. Sākoties sniegainam un vēsam laikam, Rīgas ielās šobrīd kopumā dežurē 34 ielu brauktuvju tīrāmās un kaisāmās mašīnas, kā arī 16 kompleksās ietvju tīrāmās un kaisāmās mašīnas.

Tāpat diennakts dežūras ietvaros notiek nepārtraukts laika ziņu monitorings, lai, pazeminoties gaisa temperatūrai vai sākoties snigšanai, nekavējoties varētu uzsākt ielu attīrīšanu no sniega vai apledojuma un seguma kaisīšanu.

Satiksmes departamenta speciālisti atgādina, ka no 1. decembra autotransportam obligāti ir jābūt aprīkotam ar ziemas riepām. Ziemas periodā braukšana bez laika apstākļiem piemērotām riepām ir bīstama.

Saskaņā ar meteorologu prognozēm, šonedēļ gaidāma temperatūras pazemināšanās, līdz ar to uz ielām, tiltiem, pārvadiem un citās vietās var veidoties apledojums. 

Šādos laika apstākļos aicinām transportlīdzekļu vadītājus savlaicīgi plānot maršrutu, būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.  

Citi jaunumi