Ziņas medijiem

Satiksme trešdienas vakarā: ziemas tehnika pastiprināti tīrīs vietējas nozīmes ielas

Pēc intensīvas snigšanas dienas pirmajā pusē trešdienas pēcpusdienā nokrišņu daudzums ir samazinājies, līdz ar to arī ielu caurbraukšana pakāpeniski uzlabojas visā Rīgas teritorijā, tomēr joprojām vietumis iespējami sniega sanesumi un transportlīdzekļu slīdēšana. Trešdienas vakarā paredzēts vēlreiz pilnībā attīrīt maģistrālās ielas, tiltus un veloinfrastruktūru, lai uz brauktuves esošā sniega un sāls maisījuma masa nepiesaltu un neradītu braukšanai bīstamus apstākļus, jo ceturtdien tiek prognozēts sals līdz -10 grādiem. Uzreiz pēc tam pastiprināta uzmanība tiks pievērsta sniega tīrīšanai vietējas nozīmes ielās privātmāju rajonos, piemēram, Berģos, Dārziņos, Vecāķos, Mežciemā, Jaunciemā un citviet.

Saskaņā ar SIA “Rīgas satiksme” datiem, trešdien pēcpusdienā ir novērojami sabiedriskā transporta kustības kavējumi. Lielākajā daļā autobusu, trolejbusu un tramvaju maršrutu kavēšanās laiks ir līdz 10 minūtēm.

Dienas pirmajā pusē līdzīgi kā otrdien lielāks sniega daudzums uz brauktuvēm veidojās Daugavas labajā krastā, īpaši Vidzemes priekšpilsētā un pilsētas Ziemeļu rajonā, tomēr šobrīd, samazinoties snigšanas intensitātei, ielu caurbraukšana uzlabojas visā Rīgas teritorijā.

Lai arī sniega daudzums ir samazinājies, visa ziemas tehnika darbu turpinās vismaz līdz vēlam trešdienas vakaram. Arī pēc snigšanas beigām Satiksmes departaments turpinās nodrošināt diennakts ziemas dežūru, kuras laikā nepārtraukti tiek veikts laika ziņu monitorings, lai brīdī, kad sākas snigšana vai pazeminās temperatūra arī varētu uzsākt ielu tīrīšanu no sniega vai apledojuma.

Aicinām transportlīdzekļu vadītājus saglabāt modrību, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par bīstamām situācijām uz Rīgas ielām un tiltiem ieteicams informēt Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centru, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 80003600.

Citi jaunumi