Ziņas medijiem

Autovadītājiem atgādina: pirms Skultes pārvada joprojām spēkā ir kravas augstuma ierobežojumi

Rīgas domes Satiksmes departaments atgādina, ka, turpinoties satiksmes pārvada pār dzelzceļa līniju Rīga–Skulte izbūvei, pār Viestura prospektu ir izvietotas pagaidu konstrukcijas satiksmes pārvada būvniecībai, tostarp ir uzstādīta augstuma gabarīta kontroles konstrukcija, kuras augstums ir 4,10 metri. Līdz ar to šajā vietā caurbraukšana iespējama tikai tiem transportlīdzekļiem, kuru kravas augstums nepārsniedz norādīto augstumu. Tādēļ satiksmes drošības nolūkos smagā transporta autovadītāji ar kravu augstumu virs 4,10 metriem ir aicināti izvēlēties alternatīvus braukšanas maršrutus.

Tāpat atgādinām, ka Viestura prospektā posmā no Lēdurgas ielas līdz apgriešanās vietai pirms izbūvējamā satiksmes pārvada virzienā uz centru satiksme tiek organizēta pa pretējo brauktuvi, pēc tam atgriežoties sākotnējā brauktuvē. Savukārt posmā no Viestura prospekta ēkas Nr. 97 līdz satiksmes pārvadam satiksme tiek organizēta par vienu braukšanas joslu katrā virzienā. Darbus šajā posmā plānots pabeigt līdz 2021. gada 30. aprīlim.

Rīga–Skulte satiksmes pārvada izbūve ir viens no nozīmīgākajiem pēdējo gadu galvaspilsētas infrastruktūras attīstīšanas objektiem. Pārvada izbūve ievērojami atvieglos transporta plūsmu uz Sarkandaugavas dzelzceļa pārbrauktuvēm, uzlabos tuvāko apkaimju iedzīvotāju pārvietošanās iespējas un satiksmes drošību, kā arī ilgtermiņā veicinās tranzīta kravu transporta plūsmas novirzīšanu no pilsētas centra un Sarkandaugavas. Projekta realizācijā tiks izbūvēti un sakārtoti visi jaunajai trasei pieguļošie Sarkandaugavas krustojumi un pievedceļi. Tāpat pārvada izbūves projekts paredz arī gājēju un velobraucēju pārvietošanās uzlabojumus. Pārvada izbūvi pilnībā plānots pabeigt 2022. gadā.

Pārvada Rīga-Skulte izbūvi Sarkandaugavā veic PS “Personu apvienība OTC”, kurā ir apvienojušies trīs būvnieki – SIA “Binders,” AS “LNK Industries” un AS “Latvijas tilti”.

Pārvada izmaksas ir 45,4 miljoni eiro. No tām Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums 27,15 miljoni eiro, Latvijas valsts budžeta dotācija – 1 miljonu eiro, savukārt pārējais ir pašvaldības finansējums.

Aicinām transportlīdzekļu vadītājus sekot līdzi satiksmes organizācijas izmaiņām un pievērst uzmanību brīdinājuma zīmēm, kas izvietotas Viestura prospektā pirms pagaidu konstrukcijas.

Citi jaunumi