Ziņas medijiem

Nedēļas nogalē pastiprināti strādās ūdens sūknēšanas tehnika

Nedēļas nogalē Rīgā pastiprināti strādās 10 ūdens sūknēšanas vienības, lai vajadzības gadījumā atsūknētu atkušņa rezultātā izveidojušās ūdens peļķes. Tāpat, sākoties atkusnim un nepastāvīgai gaisa temperatūrai, asfaltbetona segumā strauji veidojas bedres. Tādēļ pastiprināti tiks veikts arī bedru remonts, izmantojot aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģiju.

Aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija nozīmē, ka bedre maksimāli tiek iztīrīta, nosusināta un ieklāts aukstais asfaltbetons. Avārijas remonta galvenais uzdevums ir novērst satiksmei bīstamas situācijas. Lai veiktu bedru remontu pēc pilnās tehnoloģijas, ir nepieciešama gaisa temperatūra, kas nav zemāka par + 5 grādiem.

Tāpat Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka pastiprināta lielu peļķu veidošanās gaidāma Viestura prospektā, Čiekurkalnā, Ieriķu ielā, Gaigalas ielā, Flotes ielā, Lēpju ielā, kā arī vietās, kur ir izbūvēta lietus ūdens kanalizācija, bet pagaidām vēl ir aizsaluši lietus ūdens pieņēmēji.

Transportlīdzekļu vadītāji ir aicināti izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī par bedrēm un lielām peļķēm ziņot Satiksmes vadības centram, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 80003600 vai rakstot uz rdsvc@riga.lv.

Citi jaunumi