Ziņas medijiem

Turpinās Ģertrūdes ielas seguma atjaunošanas un labiekārtošanas darbu projektēšana

Ar aktīvu iedzīvotāju un nevalstisko organizāciju pārstāvju līdzdalību turpinās šogad plānoto Ģertrūdes ielas seguma atjaunošanas un labiekārtošanas darbu projektēšana posmā no A. Čaka līdz Skolas ielai. Janvāra beigās noslēdzās iedzīvotāju interneta aptauja, kurā tika noskaidrots, ko centra un Ģertrūdes ielas iedzīvotāji sagaida no gaidāmajiem darbiem. Tāpat janvāra beigās tika organizēta pirmā sanāksme ar Ģertrūdes ielas uzņēmējiem, kurā Rīgas domes Satiksmes departamenta, projektētāju biroja “Vertex projekti” un “ALPS” ainavu darbnīcas speciālisti iepazīstināja ar projekta gaitu un izstrādes procesā esošajiem risinājumiem un sniedza atbildes uz jautājumiem.

Sadarbībā ar nevalstisko organizāciju (NVO) “Pilsēta cilvēkiem,” Rīgas Centra attīstības biedrība un apvienība “Apeirons” pārstāvjiem mēneša garumā interneta vidē tika veikta centra un Ģertrūdes ielas iedzīvotāju aptauja, saņemot vairāk nekā 540 atbildes.* Rezultāti atklāj, ka iedzīvotāji sagaida ne vien ielas un ietvju seguma atjaunošanu, bet arī gājēju un velobraucēju komforta uzlabošanu, labiekārtošanu, apzaļumošanu un satiksmes organizācijas izmaiņas, tostarp pie Ģertrūdes ielas baznīcas.

Šobrīd turpinās aktīvā projektēšanas fāze, uzklausot iedzīvotāju un NVO priekšlikumus. Projekta vizuālie risinājumi būs pieejami marta beigās, savukārt pilnībā projektēšanu paredzēts pabeigt jūnija sākumā.

Maijā SIA “Rīgas ūdens” sāks savu inženierkomunikāciju pārbūvi, pēc tam sekos AS “Rīgas siltums” inženierkomunikāciju pārbūves darbi un pēc inženierkomunikāciju turētāju darbu pabeigšanas RDSD uzsāks ielas seguma atjaunošanu un labiekārtošanu. Darbi tiks organizēti trīs posmos: no A. Čaka līdz Kr. Barona ielai, no Kr. Barona ielas līdz Brīvības ielai un no Brīvības ielas līdz Skolas ielai. Remontdarbu laikā tiks veikts ne vien inženierkomunikāciju pārbūve un ielas segumu atjaunošana, bet arī publiskās ārtelpas kvalitātes uzlabošana, kas ietver ielas apstādījumus, satiksmes organizācijas uzlabošanu un labiekārtojuma elementus – soliņus, atkritumu urnas, augu konteinerus, kā arī novietnes riteņiem un mikromobilitātes rīkiem.

Satiksmes departaments pateicas nevalstisko organizāciju (NVO) “Pilsēta cilvēkiem,” Rīgas Centra attīstības biedrības un apvienības “Apeirons” pārstāvjiem un Ģertrūdes ielas iedzīvotājiem par aktīvo iesaisti projektā risinājumu izstrādē.

*Aptauja veikta internetā laika posmā no 2020. gada 23. decembra līdz 2021. gada 29. janvārim, aptaujājot 544 Ģertrūdes ielas un tuvāko apkaimju iedzīvotājus.

Citi jaunumi