Ziņas medijiem

Nākamnedēļ pastiprināti veiks Rīgas ielu attīrīšanu no smiltīm un putekļiem

Gaisa temperatūrai nostabilizējoties virs nulles, no pirmdienas Rīgas domes Satiksmes departaments sāks pastiprināti attīrīt ielas no smiltīm, netīrumiem un putekļiem. Tiks veikta visu maģistrālo ielu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšana. Tāpat sakoptas tiks arī sabiedriskā transporta pieturvietas un tīrīti lietus ūdens pieņēmēji. Pēc tam brauktuvju tīrīšana tiks veikta 3-5 reizes nedēļā.

Ielu tīrīšana tiks veikta daļēji mehanizēti, jo atsevišķās vietās brauktuvju malu attīrīšana ir jāveic ar lāpstām. Putekļu savākšana ar vakuuma iekārtām jeb tā sauktā “mitrā tīrīšana” tiks uzsākta pēc smilšu novākšanas. Netīrumi un smiltis tiks nogādāti oficiālās izgāztuvēs.

Ielu uzturētājiem ir uzdots darbus veikt tā, lai maksimāli netiktu traucēta satiksmes plūsma, piemēram, tīrīšanas darbi uz maģistrālajām ielām pamatā netiek organizēti rīta stundās un pēcpusdienā. Darbi tiks organizēti arī nakts stundās. Tāpat ielu tīrīšanas darbu veikšanai var tikt uzstādīti informatīvi plakāti un ceļa zīmes, kas brīdina par pagaidu apstāšanās un stāvēšanas aizliegumiem.

Grants ielu apstrādi paredzēts sākt maijā, kad šo brauktuvju segumi būs pilnībā apžuvuši, tomēr labvēlīgu laikapstākļu gadījumā šie darbi var tikt ieplānoti arī agrāk. Šobrīd šos darbus vēl nevar veikt, jo segumos ir liels mitruma daudzums un smagās tehnikas iebraukšana šajās ielās situāciju tikai pasliktinātu.

Par nepieciešamību veikt ielu tīrīšanu vai bīstamībām Rīgas ielās aicinām iedzīvotājus ziņot Satiksmes vadības centram, zvanot uz bezmaksas diennakts tālruni 80003600 vai rakstot rdsvc@riga.lv.

Citi jaunumi